CHP fena karıştı! Muharrem İnce'nin sağ kolu kim belli oldu adını duyan şaşırdı

CHP fena karıştı! Muharrem İnce'nin sağ kolu kim belli oldu adını duyan şaşırdı

Muharrem İnce tarafından kurulacak olan partide kimler yer alacak merak edilirken Muharrem İnce'nin sağ kolu kim ortaya çıktı! İşte ayrıntılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP'de tepkiler giderek artıyor. Kılıçdaroğlu vekillerin uyarılarını dikkate almayınca istifa kaçınılmaz oldu. Muharrem İnce hareketi ise partileşme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda İnce'nin sağ kolunun da CHP genel merkezini şoka uğrattığı bilgisi geldi. Peki kim bu isim?

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun yanlış politikalarına itirazlar yükseliyor. Kılıçdaroğlu ve yanlış politikaları partide rahatsızlık yaratınca ilk ayrılık sinyali Muharrem İnce'den gelmişti. 2020 yılı sonbahar ayında bir hareket başlatan Muharrem İnce adına Memleket Hareketi adını vermişti.

Bu bağlamda Muharrem İnce partileşme kararı aldı. Muharrem İnce'nin ekibinde kimler var merak edilirken sağ kolu da belli oldu. Konuyla ilgili Sabah gazetesi tarafından yapılan haberde Muharrem İnce'nin sağ kolunun CHP'li Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Hasan Akgün'ün yeğeni Serkan Ufuk Akgün olduğu öğrenildi. 


 CHP'nin mevcut politikalarından rahatsızlık duyduğu için başında olduğu Memleket Hareketi'ni partileştireceğini açıkla ilan eden CHP Eski Milletvekili Muharrem İnce'nin sağ kolunun CHP'li bir belediye başkanının yeğeni olduğu ortaya çıkınca haber gündeme bomba gibi düştü. Öte yandan CHP'li Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Hasan Akgün'ün yeğeni Serkan Ufuk Akgün'ün, Muharrem İnce'nin kuracağı Memleket Partisi'nin kurucularından olacağı ve parti kurma çalışmalarında İnce'nin sağ kolu olarak görev aldığı bilgisi geldi..

MUHARREM İNCE'NİN SAĞ KOLU OLAN İSİM DAİMA İNCE'NİN YANI BAŞINDA

Muharrem İnce önderliğinde kurulan Memleket Hareketi kurucular kurulunda yer almakta olan Serkan Ufuk Akgün'ün, hareketin partileşmesi sürecinde de en ön safta çalıştığı ve İnce'nin sağ kolu olarak bilindiği belirtiliyor. Ufuk Akgün, Memleket Hareketi'nin Türkiye'nin pek çok ilini gezerken Muharrem İnce'nin yanı başında bulunduğu biliniyor. Muharrem İnce şimdiye kadar Türkiye'nin yarısını ziyaret etti. 

İSTİFA EDEN VEKİLLER DE MUHARREM İNCE'NİN PARTİSİ'NE GEÇECEK

Öte yandan Parti içindeki bazı konuları yazdıkları mektupla eleştiren ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerine rağmen dile getirdikleri sorunlara çözüm bulamayarak istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel'in de İnce ile birlikte hareket edecekleri  belirtildi. Oldukça sert ifadelerle istifa eden Çelebi'nin istifa sonrası yaptığı basın toplantısında "Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım"  şeklindeki sözleri istifa eden vekillerin Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçiş sinyali olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre CHP'de başka istifaların da olacağı konuşuluyor. CHP'deki mevcut politikalardan rahatsız olan çok sayıda isim bulunuyor. Kemal Kılıçdaroğlu eleştirileri dikkate almayarak adeta partinin politikalarından rahatsız olanları ya istifaya sürüklüyor ya da aday göstermiyor.

Geçtiğimiz yıllardaki CHP kurultayında Muharrem İnce'yi destekleyen çok sayıda ismin yeniden aday gösterilmediği ve tekrar delege yapılmadığı gerçeği ise CHP'deki gerilimin ne denli büyük olduğunu gösteriyor..