Bugün ne pişirsem diyorsanız Ağzınızı şenlendirecek Şah Pilavı nasıl yapılır? Şah pilavı tarifi

Bugün ne pişirsem diyorsanız Ağzınızı şenlendirecek Şah Pilavı nasıl yapılır? Şah pilavı tarifi

Zengin içeriği ile bir daha sade pilav yememenize sebep olabilecek Şah Pilavı tarifi... Saray yemeği olarak da bilinen Azerbaycan mutfağının incisi Şah Pilavı, evde mutfağınızda da yapabilirsiniz. İşte çıtır çıtır lezzetiyle Şah Pilavı tarifi...

Şah pilavı Azerbaycan mutfağının en güzel ancak yapımı da bir o kadar zahmetli yemeklerinden biri. İçinde kestane, erik, kayısı, kuzu eti ve safran bulunan bu mükemmel şah pilavı, pilav çeşitlerinin arasında en zor yapılanlardan. Lavaş ile sarılan Şah Pilavı adından da anlaşılacağı üzere bir saray yemeği. Ancak bu sizi korkutmasın, biraz zahmetli olsa da vereceğimiz tarifle o enfes lezzete kavuşacaksınız.

Krallara layık şah pilavı tarifi

Malzemeler

250 gram pirinç
150 gram Tereyağı
3 gram safran
200 gram kuzu eti
100 gram alça erik
100 gram kuru kayısı
100 gram kestane
50 gram kuru soğan
10 gram zerdeçal
5 gram tuz
5 gram karabiber
6 tane lavaş
100 gram kuru üzüm

Tarifi

Kuş aşı kestiğiniz kuzu etlerini pişirin. Jülyen doğradığınız soğanlar ve kuzu etini birbirine karıştırın. Ardından erik, kuru üzüm, kayısı ve kestaneyi ekleyin. Son olarak zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

Tuzlu suda iki saat beklettiğiniz pirinci yıkayın ve kaynar suya atarak pişirin. Pirinçler piştikten sonra süzerek erimiş tereyağı dökerek karıştırın.

Safranı kaynamış suya ekleyin ve demlendirin. Su suyu da pilav ile birlikte karıştırın ve tuzu ekleyin.

Tencereyi ölçü alarak lavaşlarınızı kesin. Pişirdiğiniz pilavın birazını tencereye yerleştirdiğiniz lavaşların üzerine ekleyin. Ortada biraz çukur olsun.

Çukura et ile kuru meyveleri eşit oranlayarak ekleyin. Bunların üstünü örtecek kadar pilav dökün ve ardından lavaşı kapayın.

180 derecede ısınmış fırına aldığınız pilavı 40 dakika pişirin. Sotelediğiniz kuru meyvelerle birlikte servis edin. Afiyet olsun.