Bugün ne pişirsem diyenlere yapımı son derece kolay pide kıvamında ev yapımı pizza tarifi

Bugün ne pişirsem diyenlere yapımı son derece kolay pide kıvamında ev yapımı pizza tarifi

Pizza dünyada gerçekten herkesi mutlu ediyor. Çeşitli malzemelerin ahengi ve yumuşacık hamuruyla tadını damakta her daim bırakıyor. Peki evde normal yemek yapmaktan sıkıldığınız şu zamanda bir kaçamağa ne dersiniz? İşte basit pizza tarifi

İtalyan şaheseri pizza lezzeti ve incelikleri ile bir sanat işi olarak da görülebilir. Ancak İtalyanların yaptığı kadar olmasa bile oldukça lezzetli bir pizzayı evdeki mutfakta hazırlamak mümkün. Taş fırınlarımız ya da pepperonimiz olmasa da oldukça lezzetli bir pizza hamuru ve pizza tarifimiz var. İsterseniz ilk olarak yumuşacık pizza hamurunun nasıl yapılacağına bakalım.

Yumuşacık pizza hamuru tarifi

Malzemeler

3 buçuk bardaktan iki parmak az miktarda un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 buçuk su bardağı ılık su
10 gram kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
 

Tarif

 

Kuru maya ve şekeri ılık suya koyarak aktifleştirin. Sıcak fırının üstünde beklettiğinizde de aynı sonucu alırsınız. Sonrasında geniş bir kaba zeytinyağı, su ve mayayı alın. Elekten unu geçirin ve tuzla birlikte kaba aktarın. Ardından ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. İmkânınız varsa mermer tezgahta yoğurmanız daha doğru olacaktır. Kıvama gelen hamuru nemli bezle kapatın. Hamur hazır, gelelim tarife.

Nefis karışık pizza tarifi

Malzemeler

Sucuk
Sosis
Zeytin
Mısır
Kaşar
Mantar
Yeşil Biber
 

Sosu İçin

1 yemek kaşığı salça
1 kâseden az ılık su
1 tutam kekik
1 tutam tuz

Tarifi

Yağlı kâğıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine hamuru serin. Sonrasında üzerine tüm malzemeleri karıştırarak elde ettiğiniz sosu sürün. Sonrasında kaşar haricindeki malzemeleri küçük küçük doğrayın ve eşit şekilde pizzaya yerleştirin. 180 derecede ısıttığınız fırında pizzanızı 30 dakika kadar pişirin. Pişme süresi tükenirken pizzayı çıkarın ve rendelenmiş kaşarı üzerine dağıtın ve tekrar fırına atın. Birkaç dakika sonra çıkarın ve sıcak sıcak yiyin. Afiyet olsun.