Bu yöntemle gözlük camındaki çizikler saniyeler içerisinde yok oluyor

Bu yöntemle gözlük camındaki çizikler saniyeler içerisinde yok oluyor

Darbe, kimyasal ürünler ve sert bezler nedeniyle gözlük camlarında oluşan çizikler artık sorun olmaktan çıkıyor. Bu yöntemler sayesinde gözlük camları ilk günkü gibi parıldayacak.

Güneş veya optik olsun gözlük camları son derece hassastır. En ufak darbede veya sert temizleyici ürünlerle silindiğinde çizikler oluşabilir. Gözlük camındaki çizikler hem görüntü olarak kötü durur hem de görmenizi engeller. Hatta baş ağrısına bile neden olabilir. Ancak gözlük camınız çizildiğinde değiştirerek kendisine masraf çıkartmak yerine bu yöntemlerle saniyeler içerisinde çiziklere veda edebilirsiniz.

Halk TV'nin Yeni Akit internet sitesinde derlediği içeriğe göre gözlük kullanan herkesin bilmesi gereken temizlik sırları;

1. KARBONAT VE SU

Gözlük camındaki çizikleri yok etmek için, 1 yemek kaşığı su ile 1 yemek kaşığı karbonatı karıştırın ve karışımı çiziklere sürün. Daha sonra camı suyla yıkayın ve mikrofiber bezle silin.

2. ARABA CAMI TEMİZLEYİCİSİ

Araba camı temizleyicisi, küçük çizikleri yok etmede etkilidir. Ayrıca, gözlük camının daha az buğulanmasına yardımcı olur. Sıvıyı, gözlük camına sıkın ve bir bezle dairesel hareketlerle silin.

3. AŞINDIRICI OLMAYAN DİŞ MACUNU

Parmağınızla az miktarda diş macununu gözlük camındaki çiziklere sürün ve dairesel hareketlerle ovun. Sonra temiz bir bezle silin. Çizikler çok derin ise, işlemi 3- 5 defa tekrarlamanız gerekebilir.

4. AHŞAP CİLASI VE VAZELİN

Ahşap cilasını gözlük camındaki çizikleri yok etmek için de kullanabilirsiniz. Cilayı bir bez yardımıyla gözlük camını ovalamak için kullanın. Ardından biraz vazelinle camları tekrar silin. Çizikler daha az fark edilir hale gelecektir.

5. BALMUMU

Cam üzerindeki çizgilere dairesel hareketlerle hasar kayboluncaya kadar balmumu sürtün. Sonra yumuşak bir bezle camı silerek temizleyin.

6. SİRKE VE KARBONAT

Küçük çiziklerden kurtulmak için 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı sirkeyi karıştırın. Karışımı çiziklere sürün, sonra suyla durulayın ve yumuşak bir mendille silin.

7. BULAŞIK DETERJANI

Bulaşık deterjanı, gözlükleri kurtarmak için mükemmeldir. Deterjanla lekeleri ve çizikleri silin, ardından su ile durulayın.

BU TEMİZLİYİCİLERDEN UZAK DURUN

Gözlük camında oluşan çiziklerden kurtulmak bu kadar kolay olsa da bazı hatalar gözlük camına zarar verebilir.

Cevap Bul internet sitesinin derlediği habere göre gözlük camına asla değdirmemeniz gereken kimyasal maddeler;

Gözlük camı temizleme işlemi için aseton, kolonya, parfüm ve çamaşır suyu içeren ürünler özellikle güneş gözlüğü camlarında hasar yaratabileceği için onlardan uzak durmalısınız.

Kaynak: halkt.com.tr - cevapbul.com