Bomba İddia! Mansur Yavaş CHP'den istifa edebilir ve ayrılık başlayabilir

Bomba İddia! Mansur Yavaş CHP'den istifa edebilir ve ayrılık başlayabilir

CHP listesinden seçildi ancak CHP'lileri iddialara göre takmıyor. Ankara'yı sarsan bomba Mansur Yavaş iddiası

CHP Ankara'da Ülkücü kökenli eski MHP'li Mansur Yavaş'ı 2 kez aday gösterdi. İlk kez 2014 yılında aday gösterilen Mansur Yavaş Seçimi Melih Gökçek'e karşı kaybetmişti.

Nedeni ise o dönem HDP aday çıkarmıştı. Çıkardığı isim ise Salman Kaya idi.. 2019 yılındaki seçimlerde ise HDP'nin aday çıkarmaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilen Mansur Yavaş CHP listesinden seçilmesine rağmen CHP'li gibi davranmıyor.

İddialara göre CHP gruplarına gelmiyor ve CHP'lilerle bağ kurmuyor..

Bu bomba iddia Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer tarafından ortaya atıldı.. Ankara kulislerinde kaynayan başka bir iddiaya göre ise Mansur Yavaş'ın CHP'den istifa ederek İyi Parti'ye katılacağı konuşuluyor.

CHP içerisinde bulunan muhalif kanat kendi partimizden aday bulamayıp gidip başka partilerin aday göstermediklerini aday çıkarır bu şekilde başa getirirsek olacağı budur diyerek Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine tepki gösteriyorlar.

Peki Yalçın Bayer aslında o yazısında ne yazmıştı? İşte o bomba köşe yazısından bazı bölümler..

İşte, Yalçın Bayer'in dikkat çeken o yazısı;

MANSUR YAVAŞ ‘DOKUNULMAZ’ MI?


Biz sadece CHP İBB grubu kaynıyor zannediyorduk. Ankara’da da ‘sıkıntılar’ yaşandığını söyledi bir okurumuz...

ABB Başkanı Mansur Yavaş yaklaşık sekiz aydır CHP grubuna gelmiyor, sorunları dinlemiyor ve ne yapılması gerektiği konusunda üyelerle bilgi alışverişinde bulunmuyormuş. Bundan önce, CHP grup odası yerine kendi makam odasında CHP’li meclis üyeleri ile görüşmüş, daha sonrası yok.

Bu durumdan rahatsız olan CHP’li üyeler genel merkeze durumdan yakındıklarında da bir sonuç alamıyorlarmış. Konuyu Kılıçdaroğlu’na ilettiklerinde “Siz karışmayın, Mansur Bey doğru bildiğini yapar” diyormuş. “Bir nevi dokunulmazlığı var Mansur Yavaş’ın” diyen okurumuz, “Mansur Bey, CHP’lilerin oylarıyla seçilmedi mi? Hiç itibarımız yok. Hiçbir şekilde fikirlerimiz sorulmuyor. CHP’li neredeyse bürokrat yok, bir laf vardır; harman bizim ama ekinin tamamını başkası alıyor” diye ekliyor.

Kaynak: HÜRRİYET

İlgili Haberler