Beyin Fonksiyonlarını Geliştiren En İyi Egzersiz. Beyni çalıştırıp hafızayı uçuruyormuş

Beyin Fonksiyonlarını Geliştiren En İyi Egzersiz. Beyni çalıştırıp hafızayı uçuruyormuş

Beyin fonksiyonlarını güçlendirmek için haftada 3-4 kez aerobik yapmalıyız. Sabahın erken saatlerinde yapılan bu egzersizler, beynimizin daha iyi çalışmasını sağlıyor.

Nörobilim uzmanlarına göre beynimize en iyi gelen egzersiz türü, aerobik.

Aerobik, bol oksijen tüketilmesini sağlayan, vücuda enerji kazandıran bir spor aktivitesi. Aslında oksijen tüketilen her türlü egzersiz bu kategoriye giriyor. Koşmak, bisiklete binmek, yüzmek, ip atlamak, tempolu yürümek, koşu bandında yürümek ve koşmak… Bu tür egzersizler, kalp atışlarını hızlandırıyor ve vücuda bolca oksijen depolanmasını sağlıyor.

Peki, beyin fonksiyonlarını geliştirmek için ne kadar süre aerobik yapmalıyız ya da soruyu şöyle sorarsak;

Ne kadar süre yapılan aerobik egzersizi, beyin fonksiyonlarını geliştirir?

Haftada 3-4 kez yapılan aerobik, beyin fonksiyonlarını güçlendiriyor, beynin daha iyi çalışmasını sağlıyor.

Ancak yine de beynimizin güçlenmesi için yapmamız gereken egzersizlerin süresi, bizim kişisel durumumuza göre şekilleniyor.

Eğer normalde hiç egzersiz yapmıyorsanız ve birdenbire haftada 3 kez yapmaya başlarsanız beyin fonksiyonlarınızın çarpıcı biçimde geliştiğini görüyorsunuz. Ama zaten sürekli egzersiz yapan biriyseniz beyniniz zaten gayet iyi durumdadır; ama daha iyi hale gelmesi ve gözle görülür etkilerini hissedebilmek için bu süreyi arttırmanız gerekiyor.

Peki, günün hangi saatleri, egzersiz için daha uygun?

“Sağlıklı Beyin, Mutlu Yaşam” kitabının yazarı, New York Üniversitesinde Sinirbilim Profesörü Dr. Wendy Suzuki’ye göre, beynimizin fonksiyonlarının gelişmesi için yapılacak egzersizlerin, sabahın erken saatlerinde yapılması gerekiyor. Çünkü bu, güne başlamadan sinir hücrelerinin uyarılmasını sağlayarak, beynimizin fonksiyonlarının güçlenmesi için gerekli uygun ortamı yaratıyor.

Peki ya vaktimiz yoksa? Örneğin, gün sonunda ya da yatmadan önce yaptığımız egzersizler, bize aynı faydaları sağlar mı?

Elbette…

Egzersizi gün sonunda da yapsak aynı etkileri göreceğiz.

Ancak maksimum fayda sağlamamız için en uygun zaman, sabah saatleri…