Bayramda eviniz mis gibi temizlik koksun! Ev temizliğinde kullanın

Bayramda eviniz mis gibi temizlik koksun! Ev temizliğinde kullanın

Ev temizliği yaparken evinizin mis gibi bahar kokmasını istiyorsanız o halde harika bir temizlik sırrımız var.

Bayramda evimize komşularımız ve aile dostlarımız gelir. Misafirlerimiz evimize geldiğinde evimizin bahar gibi kokmasını isteriz. Mis gibi kokan eve gelen misafirlerimiz de rahat ederler.
Bazen misafirliğe gittiğimiz yerlerde eğer ev mis gibi kokuyorsa hayran kalırız.

Açıkçası kıskandığımız anlar bile olabilir.

Sormaya çoğu zaman utanırız da. Artık utanmanıza gerek yok. Evinizin mis gibi bahar kokmasını sağlayacak temizlik sırrını biz bulduk.

Mynet'te yer alan bir içerikte; Evin mis gibi temizlik kokmasını sağlayan yöntemler paylaşıldı. İşte o yöntemler..

HAVA TEMİZLEYİCİSİNE UÇUCU YAĞLAR EKLEYİN

essential-oils-4017611-960-720.jpg


Evinizin havasını temizlemeye ve nemlendirmeye yardımcı olan hava temizleyicisine sevdiğiniz bir uçucu yağdan birkaç damla damlatabilirsiniz. Kullanacağınız uçucu yağı seçerken rahatlatıcı ve sakinleştirici etkilere sahip olanları tercih edebilirsiniz.

HAVA TEMİZLEYİCİSİ YOKSA SPREY KULLANIN


Evinizin her odasına pratik bir şekilde güzel kokular yayabileceğiniz spreyinizi kendiniz yapabilirsiniz. Hazırlayacağınız bu sprey ile evinize hem ferah hem doğal bir koku yaymış olursunuz. Su dolu bir sprey şişesinin içine bir miktar karbonat ve sevdiğiniz bir uçucu yağdan birkaç damla ekleyin ve şişeyi sallayın. Doğal oda spreyinizi hazırlamak işte bu kadar kolay.

TEMİZLİĞİN ARDINDAN EVİNİZ GÜZEL KOKSUN


Evinizi temizlerken kullandığınız kimyasal malzemeleri bir tarafa bırakın, beyaz sirke ve uçucu yağların birleşimiyle doğal bir çözüme kavuşun. Temizlikte kullanacağınız kabın içine 2 litre su, bir miktar beyaz sirke ve biberiye, portakal ya da limon yağından birkaç damla ekleyin. Bu karışımı evinizin tüm yüzeylerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

HALILARI KARBONATLAYIN


Evde kokuyu içine en çok çeken eşyalardan biri de halılar. Bu yüzden halılardaki kokuyu gidermek, evin havasının değişmesine katkı sağlayabilir. Evi süpürmeden 15 dakika kadar önce halıların üzerine bir miktar karbonat serpin ve bekleyin. Süre tamamlanınca süpürebilirsiniz.

KOKULU BUZ KÜPLERİ HAZIRLAYIN


Eve kötü kokuyu yayan alanlardan diğeri de mutfak ve banyodaki lavabo giderleri. Bu alanlarda oluşan kötü kokuyu engellemek için kokulu buz küplerinden faydalanabilirsiniz. Buz kalıplarını su ile doldurmadan önce limon ve portakal kabuklarını ufak ufak doğrayın ve kabın içine yerleştirin. Ardından kabı su ile doldurun ve buzlukta dondurun. Küpleri lavabolarınıza atın.