Bahri İsmail'den 15 Ekim Konusunda kararlılık mesajı

Bahri İsmail'den 15 Ekim Konusunda kararlılık mesajı

Bahri İsmail: Gostivar Türklerinin Sorunlarını Merkez Yönetimin de Yardımıyla Çözeceğiz

HaberMakedonya.net : Türk Hareket Partisi’nin Gostivar Belediyesi meclis üyesi adayı olan Bahri İsmail ile yaklaşan yerel seçimler ve Gostivar’ın sorunları üzerine kısa bir söyleşi gerçekleştirdi

İşte sitede yayımlanan o röportaj :

Kendinizi okuyucularımıza kısaca tanıtır mısınız?


1971 yılında Gostivar doğumluyum. Evli, iki erkek çocuk babasıyım. Çocukluğum ve eğitimim Gostivarda geçti. Babam emekli öğretmen küçük yaştan Zdunye köyünden Gostivara inmiş bir Türk ailesinden gelmektedir. Annem de ev kadınlığı yapmış Gostivar doğumlu bir Türk ailesinden geliyor. İlkokul eğitimimi alırken babam beni ek olarak zanaat öğrenmem için bir kuyumcu dükkânına gönderdi. Lise 2’ye kadar hem okuldaki eğitimim hem de zanaat öğrenmedeki ustalaşmam başarıyla geçti. 1988 yılında Komünist rejim tarafından liselerde Türkçe eğitim kesilince eğitimime ara verip kuyumcu dükkanı açıp hem ekmeğimi kazanmaya hem de zamanın Gostivar Türk halkının çoğu dükkancı, zanaatçı, tüccar olan esnaflarla iç içe olmaya başladım. Makedonya’da 90’lı yıllardan sonra demokrasi rüzgârları esmeye başladığında, Gostivar teknik lisesinde Türkçe sınıflar açıldığında Elektrik Teknisyeni olarak ortaokulumu tamamladım. Şimdilerde bir yılım eksik Anadolu Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde lisansım devam etmektedir.

Siyasete nasıl adım attınız ve bu alanda bugüne kadar ne tür faaliyetlerde bulundunuz?


Her zaman siyasette aktif olarak yer almadım, ama hiçbir zaman da gözümüz kulağımız siyasetten uzak olmadı. Ben adeta Türklerin Makedonya Siyaset sahnesinde zor zamanlarının siyasetçisi oldum. Türk Demokratik Birliği’nin kuruluşunda emeğim geçti, daha sonra güçlenmesinde Partiye dönüştürülmesi için de çaba harcadım. Çünkü zamanın gençlerinden biriydik, arkadaşlarımla, dostlarımızla beraber en çok koşuşturanlardık çünkü abilerimize yardım ediyorduk, çünkü Türklüğe hiçbir karşılık beklemeden hizmet ediyorduk. Davam her zaman Türkleri tek çatıda toplamak olmuştur. 2008 yılında rejim tehlikesini sezdim, çünkü o zaman Makedonya bir ilki yaşamaya başladı, o yıldan sonra Makedonya devleti kendi vatandaşlarını birleştirici unsurdan ayrıştırıcı unsur odağı olmaya başlamıştı. Her şey bu benim bu senin olmaya başlamıştı ama toplum olarak Türklerin hiçbir şey olmaya hakkı yoktu. İşte bu, benim siyasete yeniden aktif hale gelmemde neden olandır. Dediğim gibi ben her zaman Türklerin zor günleri siyasetçisiyim.

Meclis üyeliğini kazandığınız takdirde Gostivar halkı sizden neler bekleyebilir?


Gostivar meclis üyesi adayı olmam teklifi geldi, kabul ettim. Çünkü yapılacak çok şey var.

Var gücümle Gostivar’daki Türklerin yaşadıkları zorlukları dile getirip, hem yerel hem de merkez yönetimi harekete geçirmeye çalışacağım. Gostivar’da 21. asır olmasına rağmen Türklerin çoğunlukta yaşadıkları köylerde, mahallelerde altyapı sorunları var, yollar berbat,  temiz su problemi yanı sıra, yaz aylarında suları akmayan köyler, mahallelerimiz var. Aşağı Banisa’da çöp problemi bitmek bilmedi, Yukarı Banisa’da, Gostivar mahallelerinde  kanalizasyon yok. Zdunye köyünde kanalizasyon problemleri yanı sıra, hem köye çıkan yollar berbat hem de köy içinde asfaltı bile olmayan  kum, toprak olan yollar bile mevcut. Gostivar’da bulunan sivil teşkilat kuruluşların sıkıntıları dile getirilip, giderilmesinde yardımcı olmaya çalışacağım.

İnşallah artık davamız Türklerin hem ekonomik hem de sosyal kalkınması olacaktır. Çünkü Türklere başkasının kölesi olmak hiçbir zaman yakışmadı.

Habermakedonya.net