Ayçiçek yağında meler neler dönmüş öyle Yılmaz Özdil bütün oyunu deşifre etti

Ayçiçek yağında meler neler dönmüş öyle Yılmaz Özdil bütün oyunu deşifre etti

Türkiye'de ayçiçek yağındaki fiyat artışı tepkilere yol açarken Sözcü yazarı Yılmaz Özdil gerçekleri ortaya çıkardı! Bakın Ayçiçek yağındaki tırmanış neden gerçeklemiş.

Son zamanlarda Ayçiçek yağında akıl almaz bir tırmanış yaşanıyor. Ayçiçek yağında tepki çeken bu tırmanış bir çok vatandaşın da gündeminden düşmüyor. Muhalefet sürekli fiyatlara gelen zammı eleştirirken Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ayçiçek yağında dönen dolapları açıkladı.

Bakın Ayçiçek yağında nasıl bir dolap dönüyormuş. Yılmaz Özdil yazısında bütün ayrıntıları anlattı..

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarı Yılmaz Özdil, ayçiçek yağı hakkında benzetme yaparak hem dünyayı hem de Türkiye'yi bekleyen büyük bir felakete işaret etti. Yılmaz Özdil, ayçiçek yapını en fazla ithal eden ülkenin Türkiye olduğunu dile getirerek yakında tarımda büyük bir felaket yaşanacağını açıkladı.

Yılmaz Özdil bugün kaleme aldığı yazı dizisinde ayçiçek yağından bahsetti. Fibonacci sayı dizisi ile ayçiçek yağını bağdaştıran Özdil, kurduğu benzerlik ile yine güçlü bir kalemi olduğunu kanıtladı. Fibonacci sayı dizisi ilk bakışta anlamsız sayılar bütünü gibi dursa da aslında kendi içlerinde bir düzeni olduğunu göstermekte.

1,1,2,3,5,7... şeklinde giden sayılara bakıldığında ilk iki sayının toplamının sonraki sayıyı verdiği bir örüntüden oluşan fibonacci sayı dizisi sadece matematikte değil doğada ve hayatın neredeyse her alanında aslında mevcut.

Çünkü hiçbir olay bağımsız ve durduk yere gelişmez. Ayçiçeğin üzerindeki tohumlarda da gözlenebilen fibonacci sayı dizisinden bahseden Özdil, bir de ülkede yaşanan yağ krizine vurgu yaptı. Köşe yazarı yine güzel bir benzetme yaptı.

Özdil korkuttu...

 

Son zamanlarda yaşanan yağ zamları üzerine vatandaş iyice tedirgin olmaya başladı. Özdil ise konuyla ilgili olarak hiç iyi haberler vermedi. Yılmaz Özdil, geçen sene mart ayında kaleme aldığı bir yazısını hatırlatarak, dünyada başlayan korona virüs salgınından sonra artık ithal edilebilecek bir meyve sebze bile bulamayacağımızı, bu nedenle de bir an önce üretim yaparak devletin çiftçiye destek vermesi gerektiğini kaleme almıştı. Ancak Özdil'in de belirttiği üzere bugün kriz yaşanırken Türkiye'nin açıkladığı destek paketlerinde tarım yer almıyor.

İthalat şampiyonu Türkiye

Tarım Bakanı'nın ayçiçek yağı için özellikle "karşılanamazsa ithal edilir" sözlerine atıfta bulunan Özdil, geçen sene tonu 800 dolara ithal edilen yapın bu sene 1200 dolara ithal edildiğine işaret ederek yağa gelen zammın asıl sebebini ortaya koydu. İthalat konusunda dünya liderliğine yükseldiğimizi ortaya koyan Özdil, yakın zamanda gerçekleşecek başka bir felakete ışık tuttu.

Yakında ithal edecek yağ bile bulamayabiliriz

Özdil, tıpkı aşıda olduğu gibi yakın zamanda ithal edecek yağ ya da tarım ürünü bulamayacağımız açıklayan Özdil, Rusya'nın şimdiden para versek bile ürünlerini ithal etmediğini açıklayarak korkutan gerçeği ortaya koydu...