ATM Eksik Para Verirse Yapılacaklar

ATM Eksik Para Verirse Yapılacaklar

Çok nadir görülen bir durum olan ATM’lerin eksik para vermesi kimi zaman çok sinir bozucu olabilmektedir.

Büyük ve sık sık kontrol edilen bankaların ATM’lerinde bile bu durum görülebilmektedir. Hemen hemen herkesin başına gelebilecek bir durum olsa da böyle bir durumda yapılması gerekenleri yaparsanız bu durumu çözebilmeniz mümkündür.

ATM’ler Neden Eksik Para Verir?

ATM’lerden para işlemleri yapılırken paranın miktarı dijital olarak sayılmaktadır. ATM görevlileri, ATM’ye para koyarken tutarlarına göre parayı ayırırlar. Bu işlem doğrultusunda yanlışlıklar olabilmektedir. Yanlışlıklar sonucu ise çok nadir olsa da ATM’ler eksik para verebilirler.

Eğer bankamatik işlem yapmaya devam ederken ‘’iptal’’ tuşuna bastıysanız sistem hata vermiş olabilir. Bunun sonucunda ise ATM’niz eksik para vermiş olabilir.

ATM’nin eksik para vermesinin bir nedeni de ATM’de meydana gelen donanımsal arızalar olabilir. Aynı şekilde ATM bilgisayarının yazılımında meydana gelen hatalar da ATM’nin eksik para vermesine sebep olabilir.

Eğer başınıza böyle bir olay geldiyse bu adımları izleyerek sorunu ortadan kaldırabilirsiniz:

  1. İşlemin Yapıldığı Tarihi, Saati ve Yeri Not Alın:

Eğer ATM’niz paranızı eksik verdiyse ilk olarak işleminizin yapıldığı tarihi, saati ve yeri isterseniz cep telefonunuza isterseniz küçük bir kâğıda kaydetmeniz gerekir. Makbuz kullandıysanız o da geçerli olacaktır. Bu bilgilerinizi kaydetmeniz bankanıza durumu aktardığınız zaman kanıt olarak kullanmanız açısından yararlı olacaktır.

  1. Bankanıza İade İçin Talepte Bulunun:

ATM’nin parayı eksik verdiğini fark ettiğiniz andan itibaren vakit kaybetmeden bankanızı aramanız gerekir. Bankanız sizden işlem yaptığınız tarihi, saati yer bilgilerinizi isteyecektir. Bunların doğrultusunda bankanız iade talebinizi oluşturacak ve inceleme başlatacaktır. Talebiniz kabul edilirse en geç 10 iş gününde paranız iade edilecektir.

  1. Bankanızın Şubesinden Yardım İsteyin:

Kart işlemlerinizi bankanızın şubesi içindeki ATM’den yaptıysanız eğer, şube yöneticisiyle görüşerek durumu izah edip iade formu doldurabilirsiniz.

ATM’de Paramız Sıkışırsa Nereyi Aramamız Gerekir?

Böyle bir olay başınıza bankanızın mesai saati dışında geldiyse, ATM’den ayrılmadan bankanızın müşteri hizmetlerini aramanız gerekir. Durumunuzu olayın geçtiği yer ve saat olarak net bir şekilde bildirmeniz önemlidir. Müşteri hizmetleriyle yaptığınız konuşma kayıt altına aldığından dolayı herhangi bir sorunda delil olarak kullanabilirsiniz. ATM’lerle ilgilenen Para Grup Merkezi sorunu çözecek ve paranız en geç 10 iş günü içerisinde hesabınıza yatacaktır.