Aşçıların sır gibi saklamış olduğu mercimek çorbası tarifini bulduk! İşte Mercimek çorbası tarifi

Aşçıların sır gibi saklamış olduğu mercimek çorbası tarifini bulduk! İşte Mercimek çorbası tarifi

Yaptığımız Mercimek çorbaları bazen kıvamında olmayabiliyor. Özellikle lokantalardaki mercimek çorbaları çok güzel oluyor. Şimdi Sizlere vereceğimiz çorba tarifiyle sizlerde harika mercimek çorbaları yapabileceksiniz.

Mercimek çorbası kültürümüzde en çok sevdiğimiz çorbalardan birisidir. Bazen yapmış olduğumuz mercimek çorbaları kıvamında olmuyor.

Lokantalardaki mercimek çorbaları çok lezzetli oluyorlar. Bunun nedenini hep daha fazla mercimek çorbası yapıyorlar diye oluyor sanıyorduk.

Oysa durum çok farklı.. İşin püf noktasını biliyorlarmış. Kusursuz Mercimek Çorbası peki nasıl yapılır? İşte Tadına doyum olmayacak mercimek çorbasının tarifi...

Mercimek çorbası içmek için artık lokantalara koşmanıza gerek yok. Lokanta kıvamında mercimek  çorbasının sırrını bulduk. Sizler için paylaşmak istedik.

Bu tarifi Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz... 

Mercimek çorbası soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak mis gibi bir mercimek çorbası tarifi veriyoruz. 100 gram mercimek çorbası sadece 55.9 kalori bu sebeple diyet yapanların da rahatlıkla tüketeceği bu leziz çorbayı bir de bizim tarifimizle deneyin..

Mercimek Çorbası

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon
Yapılışı:

Soğanı, patatesi ve havucu rendeleyin. Rendelediğiniz ürünleri tencereye alın. Mercimeği iyice yıkayın ve üstüne ekleyin. Ardından yeteri miktar su ve tuz ekleyerek bu malzemeleri kaynamaya bırakın. Piştiğinden iyice emin olduğunuzda ocağın altını kapatın ve tencerede pişen malzemeyi rondodan geçirin. Bir tavaya sıvı yağ ve salçayı alın, kavurun. Ardından rondodan geçirdiğimiz malzemelerin üstüne dökün. Ocağa alarak kısık ateşte birbiriyle bütünleşmesini sağlayın. Üstüne baharatlarını da ekleyin. Çorbanız Hazır.

Afiyet Olsun...

Kaynak: ULUSAL POST