Ankara'da ittifak şoku! Saadet Partisi Sözcüsü Halk TV'ye çıktı şok eden çıkışını yaptı

Ankara'da ittifak şoku! Saadet Partisi Sözcüsü Halk TV'ye çıktı şok eden çıkışını yaptı

Saadet Partisi Cumhur ittifakına katılacak iddiaları Ankara gündemi Sarstı Saadet Partisinden yanıt var..

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK PARTİ ve MHP arasında kurulan Cumhur ittifakını genişletmeye kararlı bu kapsamda ziyaretler yapacağını açıkladı.

Saadet Partisinin en etkili ismini ziyaret edince Ankara kulisleri sallandı. CHP ve İyi Parti'de panik başladı. Herkes acaba ittifak değişecek ittifak mı dağılacak iddialarıyla Saadet Partisine sorular yöneltiyordu.

Saadet Partisi ise CHP ile devam ettiğini kanıtlamak adına Halk TV'ye sözcüsünü yolladı ve Millet ittifakından ayrılmayacaklarını ilan ettiler.

Gönderdikleri  isim ise Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın oldu. Geçmişte CHP ile Saadet Partililer birbirini hiç sevmezdi. Her ne olduysa şimdilerde can ciğer kuzu oldular 

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın Halk TV'de yaptığı  açıklamada Cumhur ittifakına katılacakları iddiasına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk arasındaki sürpriz görüşme nedeniyle ortaya atılan 'ittifak' iddialarını yanıtlayan Saadet Sözcüsü Bu iddiaları yalanlayarak şu açıklamayı yaptı:

"Biz Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk ziyaretinden haberdardık. Bu bir nezaket ziyaretiydi. Aralarında geçmişe dayanan bir hukuk var. Şüphesiz bu tip ziyaretlerde bir siyasi faydalaşma arzusu olur bu da normaldir. Buradan bir ittifak çıkarmak doğru değildir ama Cumhurbaşkanı’nın böyle bir arzu umması siyasetçiler açısından pek tabiidir. AK Parti ile Saadet Partisi arasında bir ittifak var gibi değerlendirmek doğru olmaz.

Cumhurbaşkanı, Asiltürk ile bir istişare çerçevesinde bir araya gelmiştir. Genel başkanımızdan önce Oğuzhan Bey'le bir zemin arayışı içinde olabilir. Bu tip ziyaretler normal karşılanmalı biz diyalogdan yanayız."

Her ne kadar CHP'ye göz kırpmaya devam etse de Saadet Sözcüsü bir yandan da AK PARTİ'ye göz kırpmaya devam etti. Siyasette 24 saat çok önemlidir...

Açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi..

Olası bir erken seçimde Saadet Partisi CHP'den kopar mı bilinmez ama Cumhur ittifakının ittifakı genişletmeye kararlı olduğu biliniyor..

Bekleyelim ve görelim Saadet Sözcüsü mü haklı çıkacak yoksa İttifak genişliyor iddialarını ortaya atan basın mı.. Süreç neyi gösterecek hep birlikte takip edeceğiz.