Almanya, Kuzey Makedonya'yı riskli ülkeler listesine yeniden aldı

Almanya, Kuzey Makedonya'yı riskli ülkeler listesine yeniden aldı

Salgın devam ederken Almanya beklenmedik bir karara imza atarak, Kuzey Makedonya'yı yeniden riskli ülkeler listesine dahil etti.

Dünya genelinde Korona vakaları yeniden artarken, Kuzey Makedonya'da da vaka sayıları her geçen gün artıyor. Vaka sayılarındaki artış bazı tedbirlerin uygulanmasına da neden oluyor. Almanya ise Kuzey Makedonya vatandaşlarını yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Alınan bu karara göre Kuzey Makedonya yeniden riskli ülkeler arasında.

Yeni Balkan tarafından derlenen habere göre; Kuzey Makedonya’dan artan vakalar nedeniyle kötüleşen salgın durumu nedeniyle, Almanya Kuzey Makedonya’yı riskli ülkeler listesine dahil etti.

Alman hükümetinin kararıyla ülkeye girişlerde Kovid 19 hastalığını geçirdiğine dair belge, negatif sonuçlu PCR test veya aşı sertifikası ibraz etme zorunluluğu getirildi.

Kovid 19’u geçirmeyen veya aşı almayan vatandaşlara 10 günlük karantina uygulanacak. Karantina beşinci günde PCR testin negatif çıkması durumunda sona erebilir.

Bu uygulamaya 6 yaşının altındaki çocuklar tabi tutulmuyor.

MART'A KADAR DEVAM EDEBİLİR

Öte yandan söz konusu kısıtlamanın en az Mart ayına kadar devam edebileceği konuşuluyor. Geçtiğimiz yıllarda da Almanya benzer kararlara imza atmış ve vaka sayısındaki azalışa paralel olarak kısıtlama kaldırılmıştı. Almanya'nın yine benzer bir süreci takip edebileceği konuşuluyor.