Ali Babacan Şimşekleri Üzerine Çekince Geri Adım Attı! Bombayı patlattı

Ali Babacan Şimşekleri Üzerine Çekince Geri Adım Attı! Bombayı patlattı

Anayasa'nın ilk 4 maddesi hakkında açıklamalarda bulunan Ali Babacan tartışmalar sonrası geri adım attı!

Daha önce 23 Nisan paylaşımında Atatürk'ü hatırlamayan Ali Babacan kendisine tepkiler gelince 2.bir mesaj yayınlayıp Atatürk'ü anmıştı.

Aynı Ali Babacan bu kez Anayasa'nın ilk 4 maddesi hakkında açıklamalarda bulundu. Gazeteci Nevşin Mengü'ye yaptığı açıklamada uygun iklim olursa değiştirilebileceği imasında bulunmuştu.

Bu açıklama sonrası en sert tepki Memleket Hareketi Lideri Muharrem İnce'den gelmişti. Çok sayıda ulusalcı isimde isyan edince Ali Babacan yeni bir açıklama yaptı.

Karar gazetesinden Mehmet Ocaktan'ın sorularını yanıtlayan Ali Babacan parti olarak gündemlerinde Yeni anayasa olmadığını dile getirdi.

Babacan ayrıca Başkanlık sistemini de sert sözlerle eleştirdi. Babacan'ın bu açıklamaları geri adım attı olarak yorumlandı. Ancak Babacan'a tepkiler duracak gibi durmuyor.

Hala ilk 4 madde konusunda net bir açıklama yapabilmiş değil. CHP cephesi ise sessizliğini koruyor. Malum Ali Babacan'ı parti dostları olarak görüyor ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu her açıklamasında dostlarımızla iktidar olacağız ifadeleri kullanıyor.

İlgili Haberler