Abdullah Gül cephesi suskunluğunu bozdu! Boğaziçi için bomba eleştiriler ortalık yıkıldı

Abdullah Gül cephesi suskunluğunu bozdu! Boğaziçi için bomba eleştiriler ortalık yıkıldı

Boğaziçi Üniversitesi'nde eylemler sürerken Abdullah Gül cephesinden yanıt geldi! Muhalefeti kızdıracak açıklamalar geldi.

Ali Babacan'a böyle eleştiriler görülmedi. Gündemi sarsan çıkış Abdullah Gül'ün avukatı tarafından yapıldı. Ali Babacan ne yanıt verecek şimdiden merak konusu oldu.

İşte gündemi sarsacak o açıklamaya ilişkin ayrıntılar.. 

Uzun bir süredir suskunluğunu koruyan Abdullah Gül cephesi konuştu. Ancak açıklamaları muhalefeti ve Ali Babacan'ı kızdıracak türden oldu. Hemen hemen hiç bir konuda konuşma yapmayan bu cephe günlerdir üniversite önünde süren eylemlerle ilgili açıklama yaptı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen olaylardan dolayı üzgün olduğunu belirten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün avukatı Latif Cem Baran, isminin birlikte anılmasından rahatsız olduğunu ifade ettiği Deva Partisi Başkanı Ali Babacan’a da ayrıca tepki gösterdi oldukça sert ifadeler kullandı. 

Sosyal medya hesabından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yayınladığı mesaja tepki gösteren Abdullah Gül'ün avukatı Latif Baran, “Senin bu ‘sahte duruşlarını’ gördüğümüz için yanımızda değilsin, olamazsın” diyerek isyan etti. 


Öte yandan AKP Kurucuları arasında yer alan ve parti kuruluş aşamasında Ali Babacan’la görüştüklerini ifade eden Latif Baran, neden isminin DEVA Partisi ile anılmaması gerektiğini de açıkladı.. 

Latif Baran açıklamalarını sürdüren “Kendi siyasi çıkarları için maksadını aşmış bu gösterilerin savunulması vicdanen ve siyaseten doğru değildir. Bu sahte duruşları ve kendi siyasi çıkarları uğruna toplumsal değerleri hiçe sayan politikalarını çok daha önceleri gördüğüm için ismimin DEVA Partisi ile anılmasını istemedim. Bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi. 

OLDUKÇA SERT İFADELER KULLANARAK “GENÇLER ALET EDİLİYOR” İDDİASINDA BULUNDU


Ayrıca Boğaziçi kampüsünde yaşanan olaylarla ilgili açıklamada bulunan Latif Baran, “Ülkemizin çok değerli bir üniversitesinde pırıl pırıl gençlerimiz maksadını aşmış bir provakosyana alet edilmektedir. Gençleri kalkan olarak öne sürenler ve maksatları apaçık ortadadır.
 
Türkiye bir hukuk devletidir. Konu ve ortam ne olursa olsun toplumsal değerlerimize hakaret ve de terör propagandası kabul edilemez, edilmemelidir. Bu gençlerimizi daha bilime, eğitime, daha ferah bir Türkiye gerçeğine odaklamamız gerekirken, kendi siyasi çıkarları için provake eden saldırganlaştıran zihniyette suç işlemektedir” diyerek tepki gösterdi...