Soğan Çorbası Tarifi

Soğan Çorbası Tarifi

Soğan Türk mutfağının en sevilen sebzesi. Peki siz hiç soğan çorbası yapmayı denediniz mi? İşte malzemeleri ve püf noktası...

Pandemi ve soğuk havalar nedeniyle vatandaşlar bağışıklık sistemine faydalı besinlere yöneldi. Bu noktada iltihaplanmaya karşı vücudu yoğunlukla koruyan ve bağışıklığı kuvvetlendiren soğanın faydalarına göz atalım.

Enfeksiyon karşıtı

Çokça faydası olan soğanın özellikle kışın tüketimi vücudu soğuk havalarda oluşan hastalıklardan koruyor. Soğan, özellikle iltihaplanmaları gideren özelliği sayesinde enfeksiyon hastalıklarına iyi gelir. İçerisindeki antioksidanlar ve bileşikler, kolesterol ve yüksek tansiyonu düşürüp kalp hastalıklarını önler.

Kanseri önlüyor

Düzenli soğan tüketilmesinin en önemli faydası mide kanseri, yemek borusu, kolon (kalın bağırsak) ve prostat kanseri gibi pek çok kanser hücresinin gelişimi durdurur. Kanser karşıtı olarak bilinen soğanda bulunan kuersetin antioksidanı sayesinde gelişim göstermekte olan tümörler de durdurduğu bilinmektedir.

Probiyotik ihtiyacınızı karşılıyor

Bağırsak sağlığını destekleyen soğan, sindirim ve bağışıklık sistemine büyük faydası olan probiyotik barındırır. Ayrıca soğan, bağırsaklarda bulunan bakterilerin de dengesini sağlar.

Kan şekerinin dengelenmesine katkıda bulunan soğanda bol bulunan kuersetin maddesi; ince bağırsak, iskelet kası, yağ dokusu, pankreas ve karaciğerdeki hücrelerle etkileşimde bulunarak diyabet ve prediyabet hastalarının kan şekeri kontrolünü sağlar.

Bu kış gerçekten soğan çorbasını soframdan eksik etmedim. hem çocuklarıma hem büyük anneme içirdim

Evde hem küçük çocuk hem yaşlı olunca bağışıklık sistemine dikkat etmek gerekiyor. Salgın malum artarak devam ediyor

Bu yüzden bağışıklık sistemini korumak için çorba iyi bir seçenek.

Son dönemde tercihim ise soğan çorbasından yana olmuştur. Bunun nedenini de herkes gayet iyi biliyor

Soğan doğal bir ilaçtır :)))) Soğanı bu yüzden yemeklerde kullandığınız gibi salatalara eklediğiniz gibi çorbasını da yapabilirsiniz

Soğan yemeklerde, salata ve tek başına tüketilebilen zengin bir sebzedir. Çorba olarak da tüketilebilen soğan, fazla malzeme gerektirmeyen bir ilaç deposudur. Soğan çorbası tarifimiz bugün ne pişirsem telaşından kurtaracak.

Soğan çorbası tarifi

Malzemeler

1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk çorba kaşığı un
4 veya 5 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz

Tarif

Soğanları kabuğundan ayırdıktan sonra yarım halkalar olacak şekilde ince ince doğrayalım. Bir yandan da tereyağını tencerede eritelim. Soğanları erimiş tereyağına ekleyerek kavuralım. Biraz kızardıklarında unu ekleyerek kavurmaya devam edelim. Unu ekledikten sonra ocağın ateşini yüksek dereceye getirerek kavurmaya özen gösterelim. Yaklaşık iki dakika bu şekilde soğanları kavurmanın ardından sıcak tavuk suyunu tencereye dökelim ve beş dakika karıştırarak pişirelim. En son tercihe göre tuz ve karabiber ekleyelim. Ilıdıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

İlgili Haberler