Lahana salatasındaki Bilinmeyen tehlike! Uzmanlar yiyenleri uyarıyor

Lahana salatasındaki Bilinmeyen tehlike! Uzmanlar yiyenleri uyarıyor

Lahana salatası son zamanlarda Türk mutfağının salata çeşitleri arasında yerini alırken kafe lokanta ve restoranlarda da sunulmaktadır. Ancak lahana salatasıyla ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler var

Lahana salatasını genelde son dönemde sağlıklı olması nedeniyle bir çok kişi tüketmektedir. Klasik salataların yerine geçmiş olan lahana salatası neredeyse çoban salatadan bile daha çok tüketilir durumda

E malum lahana ucuz.. İnsanlar domatesiydi biberiydi soğanıydı uğraşmamak için işin kolayına kaçıyor

Lahana salatasıyla ilgili ise uzmanların çok önemli bir uyarısı var. Dikkate alır mısınız? Bilemem ama o uyarıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

İşte bilmeniz gereken o bilgiler

Sağlıklı beslenmeye özen gösteren kişiler genellikle bir öğünlerinde veya öğünlerinin yanında mutlaka lahana salatası tüketirler. Hatta bilindik fast food restoranları bile hafif olması sebebiyle menülerinin yanında lahana salatası sunarlar. Ancak içerdiği şeker oranı gözden kaçırılır ve fayda sağlamak isterken vücuda zarar verildiği far edilmez.

Yediğimiz besinlerde ne oranda şeker olduğuna dikkat ediyor muyuz? Sadece lahana değil çok severek tükettiğimiz diğer besinlerde de içerdiği şeker sebebiyle sağlımızı tehlikeye atıyoruz. 

O besinlerden bazıları:

  • Lahana Salatası: Lahana salatasının 100 gramında 3.2 gram şeker bulunuyor. Sağlıklı beslenmek isterken ya da şekerden uzak durulan detoks programlarında da yer alan lahana, aslında şeker yüklemesi yapıyor.
  • Paketlenmiş meyve suları: 200ml'lik küçük kutuda bulunan bir meyve suyunda yaklaşık 20 gram şeker bulunur.
  • Aromalı Çay: Sizde sıklıkla aromalı çay tüketenlerdenseniz bu içerikten sonra vazgeçeceksiniz. Çünkü bir şişe aromalı çayda 32 gram şeker bulunuyor.
  • Ketçap: 1 çorba kaşığı kadar ketçap 4 gram şeker içerir. Ketçap tek başına tüketilen bir ürün olmadığı için yanında tükettiğiniz diğer yiyecekleri de düşünürsek tehlike arz eden yiyecekler grubunda yer alır.
  • Kuru Meyve: Kurutulmuş meyvelerin hep daha sağlıklı olduğu söylenir. Ancak içinde barındırdığı şeker hacimce fazladır bu sebeple ölçülü tüketilmesi faydalı olacaktır.

İlgili Haberler