İrmik helvasının lezzetini 5 kat artırıyor! Aşçılar biliyor ama biz bilmiyorduk...

İrmik helvasının lezzetini 5 kat artırıyor! Aşçılar biliyor ama biz bilmiyorduk...

İrmik helvası yaparken işinize yarayacak püf noktalar! Helvanın lezzeti 5 kat birden artıyor

İrmik helvası, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olarak uzun yıllardır sofralarda yer almaktadır. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tatlıyı yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir. İşte, irmik helvası yapmanın sırlarıyla ilgili bilgiler.

- İrmik helvasının koyu bir rengi ve güzel bir kokusu olması için irmiği tereyağında kısık ateşte iyice kavurmalısınız. Kavurma süresi yaklaşık 15-20 dakika arasında olmalıdır.
- İrmik helvasının tane tane olması için şerbetin soğuk, irmiğin sıcak olmasına özen göstermelisiniz. Şerbeti yavaş yavaş ve azar azar ekleyin ve karıştırın.
- İrmik helvasının lezzetini arttırmak için şerbetine biraz limon suyu veya limon kabuğu rendesi eklemeniz önerilir. Ayrıca vanilya, tarçın veya kakule gibi baharatlar da kullanabilirsiniz.
- İrmik helvasının daha zengin bir görünümü olması için kavrulmuş fıstık, ceviz, badem veya kuru üzüm gibi kuruyemişler ekleyebilirsiniz. Bu malzemeleri irmiği kavururken veya şerbeti ekledikten sonra da ekleyebilirsiniz.
- İrmik helvasını ocağın altını kapattıktan sonra 10-15 dakika kadar daha dinlendirin. Bu şekilde daha iyi kıvam alması mümkün olacaktır. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilir veya kaymak, dondurma veya krema ile de helvanızı süsleyebilirsiniz. Helvanın tamamını tüketmeyecekseniz cam bir saklama kabında muhafaza edebilirsiniz.

maxresdefault-004.jpg

İrmik Helvası Malzemeler;

1,5 su bardağı irmik
Yarım yemek kaşığı çam fıstığı
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Servis için; 2 tatlı kaşığı toz tarçın kullanabilirsiniz.


İrmik Helvası Yapılışı;

Tenceremize 3 yemek kaşığı tereyağını eritelim, çam fıstığını içerisine atıp kavurmaya başlayalım.
Fıstıkların kavrulmasının ardından yukarda belirtilen miktardaki irmiği tencereye aktarın ve sürekli karıştırıp ocağın atını kısıp 20 dakika kadar kavurun.
Tatlının şerbetini yapmak için; 1,5 su bardağı su,1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte ocağın üstüne kaynamaya bırakın.
İrmik iyicene kavrulduktan sonra şerbeti azar azar tencereye ekleyin.
Sıcak şerbetin etkisiyle fokurdayan irmik karışımını karıştırmaya devam edin.
Helvanın altını kısıp 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatalım.
Demlenmiş olan irmik helvasını kaselere alıp servis edelim.

Kaynak: Haberturk.com - Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler