Balkon İçin En Uygun Çiçekler! Bakımları Kolay ve Uzun Süre Canlı Kalıyor Solmuyorlar...

Balkon İçin En Uygun Çiçekler! Bakımları Kolay ve Uzun Süre Canlı Kalıyor Solmuyorlar...

Balkon çiçeklerini merak edenler için balkonda bakımı en uygun çiçekler

Balkonunuzda renkli ve güzel çiçekler yetiştirmek istiyorsanız, size uygun üç çiçek önerimiz bulunmaktadır. Bu çiçekler sırasıyla sardunya, petunya ve yıldız çiçeğidir. Bu çiçekler hem az güneş alan hem de sıcak iklimlere uyum sağlayan bitkiler olarak bilinmektedir. Ayrıca bu çiçeklerin bakımları da kolaydır. İşte balkonunuz için en uygun üç çiçek hakkında bilmeniz gerekenle önemli bilgiler

**Sardunya:**

maxresdefault.jpg

Sardunya (Pelargonium) balkon çiçekleri arasında en popüler olan çiçek olarak ilk sırada yer almaktadır. Kırmızı, pembe, beyaz, mor gibi pek çok renkte çiçek açarlar. Çok fazla suya ihtiyaç duymazlar. Toprakları kurudukça sulamak yeterli olmaktadır. Güneşli veya yarı gölge yerleri severler. Budama yaparak daha gür ve sağlıklı bir bitki de elde edebilirsiniz.

**Petunya:**

Petunya (Petunia) da balkonunuzda renkli bir görünüm sağlayacak bir başka çiçek olarak dikkat çekmektedir. Mor, pembe, kırmızı, beyaz gibi farklı renk ve desenlerde de çiçek açarlar. Bol güneşli yerleri çok severler. Toprakları nemli tutmak için sık sık da sulamak gerekir. Çiçeklenme döneminde gübre vermek bitkinin gelişimine de yardımcı olmaktadır.

maxresdefault-001.jpg

**Yıldız Çiçeği:**

Yıldız çiçeği (Pentas Lanceolata) de balkonunuzda yetiştirebileceğiniz güzel bir bitkidir. Kırmızı, pembe, beyaz, mor gibi renklerde yıldız şeklinde çiçekler açarlar. Güneşli veya yarı gölge yerleri de çok severler. Toprakları nemli tutmak için düzenli olarak sulamak gerekmektedir. Çiçeklenme döneminde gübre vermek bitkinin sağlıklı kalmasına katkı sağlar.

maxresdefault-002.jpg

Hurriyet.com.tr sitesinde ise yaz aylarında bakılması uygun olan balkon çiçeklerinin listesi paylaşıldı. İşte onlardan bazıları

Gaura çalısı
Bakımı beni yormasın diyenlere

Gaura çalısının bakımı çok kolaydır. Pembe çiçekleri yedi ay boyunca üzerinde kaldığı için popülerdir. Susuzluğa karşı dayanıklı olan gaura'ları güneş ve yarı gölge alanlarda kullanabilirsiniz. Toprak bakımından çok seçici değildir, her tip bahçe toprağına uyum sağlayabilir.

Kadife çiçeği
Hoş kokulu ve dayanıklıdır

Yaz aylarında akla ilk gelen, tek yıllık otsu bitkilerdendir. Dik büyüyen sarı, kırmızı ve turuncu renkteki çiçekleri çok hoş kokar. Organik maddece zenginleştirilmiş, iyi işlenmiş her türlü toprakta yetişen kadife çiçeği güneş ve yarı gölge alanları sever. Bu şartlar sağlandığı taktirde yaz başından sonbahara kadar çiçekli kalır. Daha çok çiçek vermesi için solan çiçeklerini temizlemeniz gerekir.

Ateş çiçeği
Güneşi çok sever

Yaz boyunca açan kırmızı renkteki çiçekleri göz alıcıdır. Güneşi çok seven ateş çiçeği asit karakterli ve kireç oranı yüksek olmayan tüm bahçe topraklarında gelişimini sürdürebilir. Özellikle kısa boylu olanları (yaklaşık 15 cm) sıcağa fazlasıyla dayanıklıdır. Nem oranı düşük bölgeleri sevmez. Toprağının kurumasına izin vermeden düzenli olarak sulanması gerekir.

maxresdefault-003.jpg

Begonya
Yaz boyunca açar

Bazı türleri tohumla, bazı türleri ise yumruyla yetiştirilen ve yaz boyunca çiçekli kalabilen begonyalar rutubetli, serin ve geçirgen topraklar için ideal. Yarı gölge ve güneşli alanları severler. Yapraklarına ve çiçeklerine dikkat ederek sulama yapmalısınız. Peyzaj uygulamalarında ağaç ve çalı gruplarının önlerinde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bordür bitkisi olarak da tercih edilebilirler.

İlgili Haberler