Evde Misler Gibi Sadece 46 Kalori Yulaflı Fit Pizza Tarifi

Evde Misler Gibi Sadece 46 Kalori Yulaflı Fit Pizza Tarifi

Canınız Pizza çekti ancak diyettesiniz üzülmeyin. Şimdi sizlere vereceğimiz tarif sizi çok şaşırtacak nefis bir pizza evde yapabileceksiniz..

Diyetinizi bozmadan kaçamak yapmak isteyenler için mükemmel bir tarifle karşınızdayız. İşte en düşük kalorili fit pizza tarifi..

Pizza, Türk mutfağının bir parçası olmamakla birlikte büyük bir yer kaplamıştır. Hem doyurucu hem de oldukça pratik bir yemektir. Ama işin içine hamur girince bir çok insan çekiniyor. Malum kilo almak veya kilo yapacak şeyler yemek insanı düşündürmüyor değil! İşte hem pizza yiyeyim hem de kilo almayayım diyorsanız bu tarifi kaçırmayın!

Yulaflı fit pizza tarifi, özellikle diyet dönemlerinde tercih edilebilecek harika bir lezzettir. Yulaflı fit pizzanın bir dilimi sadece 46 kaloridir. Yulaflı fit pizza sayesinde hem az kalori almış hem de normal pizza isteğini bastırmış olacaksınız. İlk olarak pizzanın tabanı, yulaf unu, yumurta, yoğurt ve tercih edilen baharatlar ile hazırlanmaktadır. Yulaf unu yerine ince çekim yulafta kullanılabilir.

Bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı yulaf ununu, 1 tane yumurtayı, 1 yemek kaşığı yoğurdu ve tercih edilen baharatları (pul biber, karabiber, nane vs.) koyalım. Bütün bu malzemeleri kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Daha sonra kıvam alan hamurumuzu elimiz ile yoğurmaya başlayalım. Hazır olan hamuru, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Pizza hamurumuza şekil verdikten sonra 180 derece fırına atalım. Pizza hamurunun pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebileceği için kontrollü pişirilmelidir. 

Pişen pizza tabanımızı fırından alalım ve üstüne süslemeye geçelim. Üzerine kaşar peynir ve salam koyalım. Üst malzemelerini koyduktan sonra tekrar fırına atalım. Kaşar peynirler eridikten sonra pizzamızı fırından alalım. Tabanını tarife göre oluşturduktan sonra üst malzemelerini kendi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Hem lezzetli hem de az kalori yulaflı pizza ile diyet programınızı çeşitlendirebilirsiniz.

İlgili Haberler