Dişi Biber Dolması Tarifi

Dişi Biber Dolması Tarifi

Biber dolması Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Ancak biber dolması pişirirken dikkat etmeniz gereken en önemli şey biberi doğru seçmektir. Peki biber seçerken nelere dikkat edilmeli?

Genelde biber dolması yaparken biber seçimine oldukça dikkat etmekteyim. Bu yüzden dolma pişirirken dikkatli davranırım.

Şimdi sizlere dolma pişirirken dikkat etmiş olduğum biber seçimi hakkında önemli bilgiler vereceğim. Sizlerde bu tarif doğrultusunda hareket edip biber dolması yaparken seçiminizi ona göre yaparsınız.

İnanın bu tarif sırları sayesinde pişirdiğiniz dolma çok daha lezzetli olacaktır..

Afiyetler olsun

Biber almak için manava gittiğinizde mutlaka biberlerin altlarındaki yumruları sayın! Biberlerin alt kısımlarındaki yumrular, cinsiyetlerini göstermektedir. Eğer alt kısımdaki yumru üç tane ise erkek, dört tane ise erkektir.

Peki cinsiyetleri ile ne işimiz var? Çoğu kişi dikkat etmese de biber cinsiyeti, yemeklerde çok ark ediyor. Özellikle karman çorman her iki cins biberden de dolma yaparsanız bu durumda birbirlerine eşit pişmeyeceklerdir. Bunu önlemek için tek tek özelliklerine bakalım!

Dişi biberler nerede kullanılır?

Dişi biberleri anlamak için biberin alt kısmına bakalım, eğer dört yumru sayıyorsak anlayın ki bu biberler dişi. Dişi biberlerin özellikleri ise daha ince kabuklarının olması. İçlerinde daha fazla tohum olan dişi biberlerin tatları da erkek biberlere oranla daha farklıdır. Dişi biberler daha az acı oldukları için dolma için en iyi tercih edilecek biberlerdir.

Dolmalık biber olarak en iyi seçenek olan dişi biberler daha az acılığa sahip oldukları için çok daha iyi bir tattadır. Tatlı bir tadı olan bu biberleri salatalarda da çiğ olarak kullanabilirsiniz. Diğer yandan bu biberi yemekler için tercih etmemek gerekiyor çünkü ince yapısı nedeniyle yemeğin içerisinde kaybolup gideceklerdir.

Erkek biberlerin özellikleri neler?

Erkek biberlerin anlaşılması da çok basittir. Daha kalın bir kabuğa sahip olan bu biberlerin alt sıkımlarında üç tane yumru bulunur. Tadı daha acı olan erkek biberlerde çok daha az tohum bulunur. Bu da onu yemeklerde kullanmak için daha cazip kılar. Eğer acı tattan hoşlanıyorsanız salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Bu biberler kalınlıkları nedeniyle kızartma olarak da daha iyi kullanılabilirler çünkü dişi biberler hızlıca yanacaklardır. Erkek biberler daha diri durabilmektedir ancak zor piştikleri için erkek biberleri dolma olarak kullanmamak gerekiyor.

İlgili Haberler