Kişisel Bakımına Önem verenler dikkat- Pandemide Yıkamaktan Çatlayan Ellere Çözümler

Kişisel Bakımına Önem verenler dikkat- Pandemide Yıkamaktan Çatlayan Ellere Çözümler

Küresel olarak hızla yayılan ve dünyamızı son 1 yıldır tehdit eden covid-19 dolayısıyla eller sık sık yıkanıyor. El bakımınız için bitkisel bir maske

Virüsten korunmak için en önemli tedbirlerden biri el yıkama olsa da bu ellerimizi yıpratıyor. El yıkamakla beraber dışarıda kullandığımız dezenfektanlar ve kolonyalar da elleri bir hayli yıpratıyor. Derimizde oluşan çatlama ve kuruma ellerimizi virüse karşı daha dayanıksız hale getirebilir.

El yıkamada en az tahribatla ellerimizi yıkamak için ılık veya eli yakmayacak kadar sıcak suyu tercih etmeliyiz. Nemlendirici içerikli sabunları da kullanabilir ya da yıkama sonrası nemlendirici krem kullanabiliriz. Ellerinizi nemlendirmek için doğal bir yol arıyorsanız aşağıdaki tariflerden birini deneyip ellerinize uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağı ve Limon Maskesi

  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

1 Su bardağı zeytinyağını bir kapta ısınıt. Daha sonra içine 2 tatlı kaşığı limon suyu ilave edin. Ilıklaşınca ellerinizi 15 dakika kadar bu karışımda bekletin. El maskenizi düzenli olarak haftada 2-3 kere uygulayın. Çünkü ellerin kaybettiği nemi kazanması için oldukça etkilidir.

Muz ve Zeytinyağı Maskesi

  • 1 Muz
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Bal

Muzu ezerek zeytinyağı ve bal ile karıştırın. Bir kapta karıştırdığınız malzemeleri elinize masaj yaparak uygulayın. Muzun antioksidan etkisi, zeytinyağının nemlendirici özelliği ve balın yağ dengesini koruması sayesinde elleriniz yumuşacık olur. Bu maskeyi haftada 2-3 kez yaparak ellerinizi canlandırabilirsiniz

İlgili Haberler