Türkiye'de yeni bir döneme girildi Sigara ve Alkole yeni yasaklar geliyor

Türkiye'de yeni bir döneme girildi Sigara ve Alkole yeni yasaklar geliyor

Uzun bir süredir salgınla mücadele veren Türkiye'de yeni yasaklar gündeme geldi. Flaş gelişmenin ayrıntılarında sigara ve alkole yeni yasaklar çıktı! İşte detaylar

Bağımlılıkla mücadele kapsamında Türkiye yeni yasakları devreye koyacak. Ayrıca internet ortamına da yeni bir düzenleme yolda. Başlatılacak uygulamalarla ilgili resmi açıklama yapıldı. En yetkili isim tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de geçerli olacak kurallarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Koronavirüs kısıtlamalarının devam ettiği Türkiye'de flaş bir gelişme yaşandı. Sigara ve alkole yeni yasaklar geleceği açıklandı. Konuyla ilgili basında yer alan haber sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Peki o yasaklar neyi içeriyor? Açıklamayı kim yaptı? İşte Sıcak gelişmenin tüm ayrıntıları.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, başkanı olduğu Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) toplantısı çerçevesinde yeni duyurular yaptı. Buna göre Fuat Oktay, alkol ve tütün ürünlerinin satışına ilişkin yeni yasakların getirileceğini ilan etti.
 
Öte yandan 14 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın başkanlığında yeniden oluşturulan BMYK tarafından ‘Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği’ başlatılacağı belirtiliyordu.

Bu Genelge doğrultusunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, alkol ve tütün satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçileceğini belirtti...

Konuyla ilgili olarak Milliyet gazetesi muhabirlerinden Abdullah Karakuş'a açıklamalarda bulunan Fuat Oktay, 26 Ocak'taki BMYK’nın üçüncü toplantısını gündeme getirdi. Bağımlılıkla mücadeleyi "uyuşturucu, tütün ve tütün ürünleri, alkol ve davranışsal (dijital bağımlılık, kumar vb.)" gibi dört ana başlıkta topladıklarını ifade eden Oktay, "Nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik düzenlemeler yapmak da eylem planlarımız dâhilinde" diyerek yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Bununla birlikte İnternet ortamına da düzenleme getireceklerini açıklayan Fuat Oktay, "Tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini, aksi talep edilmedikçe, güvenli internet hizmeti ile başlatacak" açıklamasında bulundu. Ayrıca Fuat Oktay'ın açıklamalarına göre, siber zorbalık ve dijital kumara yönelik de önlemler de devreye konulacak.

Türkiye'de bu yasakların ne zaman uygulamaya konulacağı herkes tarafından merak edilirken Milliyet gazetesi Muhabiri Abdullah Karakuş'un bu haberi bomba etkisi yarattı..