Türkiye'de seçime katılabilecek partilerin listesi açıklandı! AK Parti'nin 2 rakibi de yok

Türkiye'de seçime katılabilecek partilerin listesi açıklandı! AK Parti'nin 2 rakibi de yok

Türkiye'de yapılacak olası bir erken seçimde seçime katılabilecek partilerin listesi YSK tarafından açıklandı. Listede 2 parti yok

YÜKSEK SEÇİM KURULU güncel liste açıkladı. Açıklanan listede seçime girme yeterliliği bulunan partilere yer verildi. Toplamda 17 parti seçime katılabiliyor

Türkiye gündeminden erken seçim düşmezken YSK seçime katılabilecek partilerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada seçime katılma yeterliliği olan partiler açıklandı.

Fatih Erbakan Liderliğinde kurulan Yeniden Refah Partisi seçimlere katılabilirken Ali Babacan liderliğinde kurulan Deva Partisi seçimlere katılamıyor. Öte yandan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi'de seçimlere katılamıyor.

Kısacası AK PARTİ'nin güçlü iki alternatifi seçimlere katılamıyor. Peki buna rağmen ısrarla neden CHP erken seçim istiyor? 

Israrla neden İyi Parti erken seçim çağrıları yapıyor ? Bu iki partinin seçimlere katılamaması durumunda AK PARTİ'den bir oy geçişi mümkün bile değil.

AK PARTİ tabanından CHP'ye sıfır oy gidecekken Babacan'ın partisine 2 Davutoğlu'nun partisine ise 1 oy geçebilir.

Bu tabloyu CHP bildiği halde ısrarla neden erken seçim talep etmekte? Bunun tek bir nedeni var. İki parti seçimlere katılamazsa vekil transferi yapacaklar tıpkı İyi Parti olayında olduğu gibi ve demokrasi dersi verdik propagandası yapacaklar.

Ama hızlı bir değişiklikle o da engellenirse altın tepside bir kez daha iktidarı AK PARTİ'ye sunmuş bir CHP karşımızda olacak.

CHP Israrla erken seçim isterken bakın seçime hangi partiler katılabiliyor.. İşte Seçime katılma yeterliliği olan partilerin tam listesi.

“Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi.”

Listede yeni partiler arasında sadece Fatih Erbakan liderliğinde kurulan Yeniden Refah Partisi yer alıyor.