Türkiye'de korona yasaklarının kaldırılacağı tarih sızdı! Kafe ve restoranların açılış tarihi

Türkiye'de korona yasaklarının kaldırılacağı tarih sızdı! Kafe ve restoranların açılış tarihi

Türkiye'de korona yasakları ne zaman kalkacak herkes tarafından merak ediliyor bugün çarpıcı bir haber yayınlandı!

Uzun bir süredir Türkiye'de korona salgını nedeniyle kısıtlamalar bulunmakta. Özellikle kafe ve restoranlar bir süredir kapalı bulunmakta. Bu yasaklar ne zaman kaldırılacak vatandaşlar merak ediyor.

Yasağın ne zaman kaldırılacağı herkes tarafından merak edilirken çarpıcı bir haber basına sızdı! Basına Sızan bu haberle ilgili çarpıcı ayrıntılar yayınlandı.

Haber bir anda Türkiye gündemine oturdu.

Ülkenin en büyük gazetelerinden birinde yayınlanan haber kısa sürede hızla yayıldı..

Peki O haberde yer alan ayrıntılar neydi?

Habertürk yazarlarından Muharrem Sarıkaya, korona virüs yasaklarının kalkacağı tarihi Sağlık Bakanlığı’ndan etkili ve yetkin bir isme dayandırdığını belirtti.. Habertürk tarafından aktarılmış olan habere göre , Mart ayının ortalarına kadar yaklaşık 2 milyon kişinin aşı olmasıyla birlikte yasakların büyük bir bölümünün 15 Mart’ta kaldırılacağı öne sürüldü.. Konuyla ilgili Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya aynen şunları yazdı:

“Bakanlığın etkin ve yetkin isminin şu sözleri önemli:“Hedefimiz 15 Mart’ta bu sayıya ulaşmamız halinde yasakların büyük bölümünü kaldırmak, okulları ve restoranları açabilmek…”Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı son açıklamada, sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır" ifadelerini kullandı..

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya tarafından iddia edilen bu tarih gerçek olacak mı olmayacak mı şimdi herkes tarafından merak ediliyor.

Uzun bir süredir kafe ve restoran sahipleri mekanların açılmasını talep ediyor!