Son Seçim Anketi Yayınlandı! AK PARTİ'nin oy oranı olay oldu! Dengeler Alt Üst

Son Seçim Anketi Yayınlandı! AK PARTİ'nin oy oranı olay oldu! Dengeler Alt Üst

Son Seçim anketi geldi. Cumhuriyet Halk Partisi ve AK PARTİ ne kadar oy alacak? İyi Parti ne durumda? Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu partileri kaç oy alıyor? Her şey belli oldu

Son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta açıklamalarda bulunuyor oylarımız yükseldi. Dostlarımızla iktidar olacağız.

İki lafından biri bu..

Ancak ne Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyu yükselmiş durumda ne dostları Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi ile Deva Partisi'nin oyları artmış durumda.

Son gelen seçim anketi muhalefet medyası tarafından zafer manşetleriyle süslense de AK PARTİ hala 1.parti konumunda..

Üstelik bu anket Tüm Türkiye genelini yansıtmıyor bile. Ama bunu bilen CHP medyası sırf  kendi kitlesine gaz vermek adına oyları düştü çakıldı manşetleriyle algı yürütüyor.

Tek amaç belli Genel Başkanlık koltuğunu korumak..

Tek amaç belli kitleye gaz vermek...

Peki Anket sonuçlarında partiler ne kadar oy aldı?

Area Araştırma şriketi tarafından yapılmış olan Şubat 2021 Türkiye Siyasi Gündem Araştırması sonuçları açıklandı. Yapılan seçim anketine yönelik Araştırmaya göre AKParti ve MHP oylarının toplamı yüzde 50+1'e ulaşamazken, AK Parti'nin oy oranı ise dikkat çekti.

Yapılan bu Araştırma Coğrafi Bölge sistemine göre toplam 7 Büyükşehirde (İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Samsun, Malatya ve Gaziantep) gerçekleştirildi. Söz konusu araştırma 2.000 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yapıldı. Buraya kadar ki ifadeler CHP medyasından alınmıştır. Yani görüldüğü 7 büyükşehirde yapılmış ve sadece 2000 kişi ile.. Yani Türkiye genelini yansıtmıyor.. Ama buna rağmen CHP medyası AKP oyları çakıldı manşetleri atıyor. 
 
"Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna katılımcılardan yüzde 36,1'i AK Parti, yüzde 24.1'i CHP, yüzde 14'ü İYİ Parti ve yüzde 10'u MHP cevabını veriyor..

Oysa yapılan son seçimde bırakın CHP'nin yüzde 24 almasını Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce'den bile daha az oy alarak büyük bir hezimet yaşamıştı...

Ali Babacan'ın partisi bu ankette 1.6 alırken Ahmet Davutoğlu'nun partisi de 1.4 almış gözüküyor...