Parası olana müjde! Faiz oranları yine değişti. En yüksek faiz veren bankalar belli oldu!

Parası olana müjde! Faiz oranları yine değişti. En yüksek faiz veren bankalar belli oldu!

Merkez Bankası'nın politik olarak faiz artışı kararından sonra mevduat hesapları için de bankalar faiz artırımına gitti. Peki hangi bankalar ne kadar faiz veriyor, en fazla faiz veren banka hangisi?

Hürriyet gazetesinden Burak Taşçı’nın haberine göre Merkez Bankası’nın faiz hamlesinin ardından bankalar da mevduat faizlerini arttırdı. Merkez Bankası tarafından 24 Aralık 2020’de açıklayacağı yeni faiz kararından önce bankalar mevduatları arttırmaya gitti. Merkez Bankasının politika faizinde yaptığı artış ile bankalar da mevduatlara faiz bindirdi. Bankaların yaptığı faiz yüzde on yediyi buluyor.

Merkez Bankası’nın faiz artışı duyurusundan sonraki bir hafta için mevduat faizlerinde değişiklik yapan bankalara dikkat. Kazançları arttırmak için vadeli mevduat hesabına para yatıranlar vade tarihlerini Merkez Bankası’nın politika faizini açıklama tarihine ayarlayanlar kazançlarını katlıyor.

Mevduat hesabı açacakların dikkat etmesi gerekenler

Hoş geldin Faizi olarak geçen uygulamada kimi bankalar ilk ay yüksek faiz verip diğer aylarda faizi azaltabiliyor. Bu sebeple ikinci aydan itibaren kişinin kazancı düşebilmektedir. Her seferinde en yüksek faizi sağlayan bankayı seçmek daha doğru olacaktır.

Vadesiz ve ihbarlı hesaplar, 6 ay dâhil olmak üzere 6 aya kadar vadeli hesaplardaki yüzde 15’lik oran yüzde 5’e, çekildi. Bir sene dâhil olmak üzere bir yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde on iki olan oran ise yüzde 3’e düşürüldü. Bir seneden uzun olan vadeli hesaplar ise yüzde on olan stopaj yüzde sıfıra kadar geri çekildi. Bunun yanında enflasyon bağlantılı değişen faiz uygulanmakta olan bir seneden uzun vadeli hesapların yüzde sıfır olan stopaj uygulamasında değişiklik yaşanmadı.

Faiz oranı en yüksek olan bankalar

İş Bankası’nda 100 bin lira mevduat yatırılması halinde faiz oranı %10.10 üzerinden net 844 lira kar sağlıyor.

Garanti BBVA ise 100 bin lira mevduat yatırılması halinde faiz oranını %12 vererek üzerinden net 1004 lira kar sağlıyor.

HSBC, 100 bin lira mevduata ise faiz oranı %13 eriyor ve toplam net getiri oranı 1087 lira oluyor.

Denizbank ise 100 bin lira mevduat yatırılması halinde faiz oranı %13,25 üzerinden net 1110 lira kar sağlıyor.

Yapı Kredi ve Akbank 100 bin lira mevduat yatırılması halinde faiz oranı %13.50 üzerinden net 1124 lira kar sağlıyor.

CepteTeb 100 bin lira mevduat yatırılması halinde faiz oranı %14  üzerinden net 1166 lira kar sağlıyor.

ICBC Bank’ta 100 bin lira mevduat yatırılması halinde faiz oranı %15.50 üzerinden net 1291 lira kar sağlıyor.

Halkbank 100 bin lira mevduat yatırılması halinde faiz oranı %15,75 üzerinden net 1320 lira kar sağlıyor.

Alternatifbank, Odeabank ile ING Bank 100 bin lira mevduat yatırılması halinde faiz oranı %16 üzerinden net 1341 lira kar sağlıyor.

En yüksek faizi veren banka ise Fibabanka. 100 bin lira mevduat yatırılması halinde faiz oranı %17 üzerinden net 1425 lira kar sağlıyor.