Marketlerde Yeni Dönem Resmen Başladı! Artık Bunlar Yapılamayacak! Liste Liste Açıklandı

Marketlerde Yeni Dönem Resmen Başladı! Artık Bunlar Yapılamayacak! Liste Liste Açıklandı

Marketlerde yeni bir uygulama başladı hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Bakanlık tarafından açıklanan kararın ayrıntıları belli oldu

81 ilin tamamında geçerli olacak yeni bir düzenleme devreye alındı. Bu uygulama market zincirlerini yakından ilgilendiriyor.. 

Uzun bir süredir gündemde olan konu için bakanlık harekete geçti. Marketleri ilgilendiren yeni düzenleme resmen devreye konuldu. Vatandaşları ilgilendiren düzenleme sosyal medyada da gündem oldu.

Marketlerde geçerli olacak kuralları bir çok vatandaş olumlu buldu.

  Medya tarafından an itibariyle son dakika olarak geçilen taslakta neler yer alıyor? Bakanlığın belirlediği kurallar neler?

Marketlerde geçerli olacak bu uygulama 81 ilde geçerli olacak. Bir çok marketi yakından ilgilendiren düzenlemeyi sizler için derledik. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları

Ticaret Bakanlığının hazırladığı taslağa göre, sebze ve meyvelerin ambalajlanmasından perakende satışa sunulmasına kadar bir çok standart, sektör temsilcilerinden gelen taleplerin doğrultusundan değiştirilmesi bekleniyor.

Milliyet Gazetesinde çıkan habere göre, Ticaret Bakanlığının hazırladığı taslakta, bir dizi üründe üretim yerinden itibaren ambalajlanmasında, taşınmasında, depolanmasında ve perakende satışa sunulmasında sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda bir çok değişikliğin yapılması planlanıyor. Bazı ürünlerin, üretim yerinden itibaren soğutularak muhafaza sıcaklığına ulaştırılması ve nihai tüketiciye ulaşana kadar bu sıcaklığını koruması sağlanacak. Soğuk hava depolarında yer alacak bu ürünler alışveriş merkezleri, mağaza ve zincir mağazalarda bulunan perakende satış yerlerinin kapalı alanları dışında başka hiçbir yerde satılamayacak.

Yeni Taslakta Yer Alan Ürünler

Söz konusu bu sebze ve meyve ürünlerinde vatandaşlara seçme izni verilmeyecek. Ürünler soğutulduktan sonra, palet kullanıma uygun frigorifik araçlar yardımıyla taşınması sağlanacak. Taşınma, tenteli taşıma araçları ile yapılacak. ''Ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, frenk üzümü, incir, kabak çiçeği, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşkonmaz, mango, mangostan, mantar, yaban mersini, nektarin, passion fruit, pitahaya, soya filizi, şeftali, cennet elması, beyaz üzüm, çekirdeksiz üzüm, vişne, Malta eriği ve zerdali'' Ticaret Bakanlığının hazırladığı taslakta yer alan ürünler arasında yerini aldı.

Açık Satışa Uygun Ürünler

Ticaret Bakanlığının hazırladığı taslağa göre, alışveriş merkezleri, mağaza ve zincir mağazalardaki perakende satış yerlerinin açık alanlarında satılabilecek ürünler ise şöyle sıralandı: ''balkabağı, beyaz lahana, karpuz, kavun, kestane, mısır, muz, nohut, taze patates, sarımsak, kuru soğan, kuru tatlı patates, üvez, yer elması, yeşil kabuklu fındık, zencefil.''