Maden suyu ve Soda arasındaki şaşırtan fark ortaya çıktı! Hepimiz bugüne kadar yanıldık

Maden suyu ve Soda arasındaki şaşırtan fark ortaya çıktı! Hepimiz bugüne kadar yanıldık

Bugüne kadar hepimiz yanıldık. Peki maden suyu ve soda arasındaki gerçek fark nedir ? İşte şaşırtıcı detaylar

Bugüne kadar maden suyu ve soda arasındaki farkı çoğumuz bilmiyorduk. Oysa maden suyu ve soda arasındaki farkı anlamak çok basit.

Ve en önemlisi hangisinin faydalı olduğunu da anlamamız gerekiyor.. Benim tercihim sodaya nazaran genelde maden suyu oluyor.

Daha doğal olduğunu düşündüğümden dolayı maden suyunu tercih ediyorum. Hatta açık konuşmak gerekirse bazen maden suyu ile yüzümü bile yıkamaktayım. Bu sayede cildimdeki gözeneklerin bir bir düzeldiğine ve izlerin yok olduğuna şahit oldum.

Peki bilimsel açıdan bakıldığında maden suyu ve soda arasındaki farklar nelerdir? Bu konuyla ilgili de açıkçası detaylıca bir araştırma yaptım.

En sağlıklı bilgiye ise Sözcü gazetesinde ulaşabildim. İşte Sözcü gazetesine göre Soda ve Maden Suyu arasındaki farklar.

Şunu öncelikle hatırlatalım Soda ile maden suyu aynı şey değildir. Soda, içme suyuna, 1 litreye en az 570 mg bikarbonat ve 1000 mg karbondioksit katılarak elde edilen yapay bir içecek olarak bilinmektedir. Maden suyu ise tamamen doğal bir içecektir. Maden Suyu Mineral açısından oldukça zengindir. İçeriğinde bikarbonat ve karbondioksitin yanı sıra, magnezyum, kalsiyum, sülfat gibi ana elementler de bulunmaktadır.

İşte bu yüzden Maden Suyunu tercih etmeniz en sağlıklı Seçenek olacaktır! Yine de karar size kalmış :)) Ama Maden Suyu içecek olmanız sağlığınız açısından çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır..

Maden Suyunun bazı faydaları ise şu şekildedir..

Maden Suyunda bulunan Kalsiyum: Kemik ve diş sağlığı, kan pıhtılaşması, sinir uyarılarının iletimi sağlar...


Maden Suyunda bulunan Magnezyum: Kalp sağlığı, kas ve sinir sağlığı ve enerji üretimi sağlar... 


Maden Suyunda bulunan Sodyum: Su-elektrolit dengesi, sindirim, asit-baz dengesi, uyarı iletimi sağlar.. 


Maden Suyunda bulunan Potasyum: Hücre metabolizması, su dengesini sağlar.. 


Maden Suyunda bulunan Florür: Diş ve kemik sağlığı için faydalıdır


Maden Suyunda bulunan İyodür: Troid bezi fonksiyonlarına iyi gelmektedir.

İlgili Haberler