Kuzey Makedonya vatandaşlığı konusunda Avukat Selma Şerif Mürsel Uyardı!

Kuzey Makedonya vatandaşlığı konusunda Avukat Selma Şerif Mürsel Uyardı!

Kuzey Makedonya'da vatandaşlık yasasının değişmesinin ardından çok sayıda dolandırıcılık olayı patlak verdi. Avukat Selma Şerif Mürsel Uyardı.. İşte o uyarıya ilişkin açıklamalar.

Kuzey Makedonya'da vatandaşlık yasasının değişmesinin ardından Türkiye'de yaşayan çok sayıda Makedonya göçmeni vatandaşlık başvurusunda bulunmak için harekete geçti.

Gerçekte vatandaş olmaları pek mümkün olmayan çok sayıda kişiye vatandaşlık vaat eden kişiler göçmen vatandaşların duygularını istismar ederek dolandırmanın peşine düştüler.

Kuzey Makedonya'da avukatlık yapan Selma Şerif Mürsel konuyla ilgili olarak Hürriyet gazetesinden Vedat Yücebaş'a açıklamalarda bulunarak vatandaşlık başvurusu yapacak vatandaşları uyardı.

Kuzey Makedonya'da avukatlık yapan Selma Şerif Mürsel, Kuzey Makedonya devletinin başvuruları almaya başladığını ancak konu ile ilgili pek çok kafa karıştırıcı bilginin dolaştığını belirterek herkesi uyardı.

Hürriyet'e yaptığı açıklamada Yasa ile Türkiye’ye göç eden herkese “Kuzey Makedonya” vatandaşlığının verileceği gibi bir yanlış bilgi oluştuğunu dile getiren Avukat Selma Şerif, böyle bir şeyin şartlara eksiksiz uyan vatandaşlar için mümkün olacağını, tüm başvuruların büyük bir titizlikle incelendiğini dile getirdi.

BİNLERCE EURO TALEP EDİYORLAR

Öte yandan Vatandaşlık başvurusunda bulunmak isteyenlerden binlerce Euro talep edildiği bilgisinin de kendisine ulaştığını açıklayan Selma Şerif, “Aslında Kuzey Makedonya’da uzman bir avukat aracılığı ile başvuru şartlarının olup olmadığı öğrenilebilir. Türkiye’de çalışan avukat veya diğer danışmanlar aracılığıyla yapılacak başvurular da bana göre riskli. Çünkü başvuruları yürütmek için Kuzey Makedonya yasalarını bilmek şart” Açıklamasında bulundu.

GÜVENİLİR KİŞİLERLE ÇALIŞIN

Öte yandan konuyla ilgili uyarılarda bulunan Üsküp Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadık Şimşek'te kısa bir açıklama yaptı..

Şimşek'in uyarısı ise şu şekilde oldu.

Hemen hemen her gün bir çok Makedonya göçmeni soydaşımız vatandaşlık başvurularıyla ilgili bilgi almak için ulaşıyor. Kendilerine doğru bilgiyi vermemize rağmen nasıl bir yalana inandırıldılarsa kesin vatandaş olabileceklerini düşünüyorlar.

Uyarılarımızı dikkate almayan çok sayıda kişi mağdur oluyor. Güvenilir danışman ve avukatlarla çalışmaları gerekirken ne yazık ki aslı astarı olmayan bu vaatlere inanarak zor duruma düşüyorlar.

E-Devlet soy ağacına baktım kütüğüm 1860'lerde Üsküp.. Ben vatandaş olmak istiyorum diye soranlar bile var. Böyle bir şey mümkün değil dediğimizde ise filancı kişi olabilirsin dedi diyerek şaşırtıcı bir cevap veriyorlar. Böyle şeylere inanmayın. Yasalar gayet açık ve belli. Üstelik son değişiklikle herkese vatandaşlık verilecek diye bir şey yok. Sadece başvuru hakkı doğdu. Ve şartları ne yazık ki taşımayan çok sayıda kişinin başvurusu kabul görmeyecektir.

Hürriyet'te yayınlanan haberin devamını okumak için...