Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmayacak ancak istediği koltuk herkesi şaşkına çevirdi

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmayacak ancak istediği koltuk herkesi şaşkına çevirdi

Türkiye'de siyaset gündemini sarsan bir iddia gündeme oturdu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hangi koltuğu istiyor?

Ankara siyasetini sarsan Kemal Kılıçdaroğlu iddiası gündem oldu! Herkes iddialar sonrası şaşkına döndü.. 

Türkiye siyaseti şu günlerde oldukça hareketli. Bomba iddialar gündeme geldi. O iddialardan en dikkat çekeni ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediği görevle ilgiliydi.

Bilindiği gibi Kılıçdaroğlu girdiği hiç bir seçimde aday olmuyor. Cumhurbaşkanı adaylığı istemeyen Kılıçdaroğlu Başbakan Olmak istiyormuş.

Türkiye'de Başbakanlık makamı kaldırıldı.

Son seçilmiş Başbakan Ahmet Davutoğlu olarak tarihe geçti. Son Başbakan olarak Binali Yıldırım biliniyor. Binali Yıldırım bilindiği gibi Ahmet Davutoğlu'nun istifası sonrası göreve gelmişti.

Yani Seçimle gelmemişti.

Şimdi Kılıçdaroğlu Nasıl Başbakan Olacak sorusu sorulmakta.. İddiaya göre Millet ittifakı Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa parlamenter sisteme geri dönülecek ve Başbakan'da Kemal Kılıçdaroğlu olacak.

Bu iddiaları gündeme getiren isim ise Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi.. Köşesinde bu iddiaları yazdıktan sonra bir anda Türkiye gündemine oturmayı başardı.

Kılıçdaroğlu henüz bu iddialara yanıt vermedi ancak gelen son anketlerde anayasa değişikliğine yeter sayıda muhalefetin oy alabileceği pek gözükmüyor.

Cumhur ittifakı da Millet ittifakı da Yüzde 50 üzerindeki bir oy oranını bir çok ankette yakalayamıyor.

Olası bir erken seçimde seçimin ikinci tura kalabileceği iddiaları giderek hız kazanıyor...

Selvi'nin bomba etkisi yaratan Kılıçdaroğlu Başbakan olmak istiyor iddiası gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilinmez ama kararsız seçmenin sayısı giderek artıyor.

Son anketlerde bu oranın yüzde 17'lere kadar yaklaştığı iddia ediliyor...