Kararmış tencereleri parlatmanızı sağlayacak tamamen doğal yöntem.. Hiç bir leke bırakmıyor

Kararmış tencereleri parlatmanızı sağlayacak tamamen doğal yöntem.. Hiç bir leke bırakmıyor

Tencereler zamanla kararabilir ve kirlenebilir. Kararmış tencereleri temizlemenizi sağlayacak harika bir temizlik yöntemi bulunmakta. Aşçıların bildiği bu temizlik sırlarıyla kararmış tencereleriniz tertemiz olacak.

Yemek pişirmek çok zevkli bir aktivite, ah bir de mutfak kazaları olmasa! Yanmış bir tencereyi temizlemenin ne kadar zor ve uğraştırıcı olduğu herkesin malumu. Evinizde bulunan basit malzemelerle siz de zahmetsizce yanan tencerenizi eski haline döndürebilirsiniz. Bir anlık dalgınlıkla yüksek ateşte unutulan tencerenizdeki yanık lekelerini nasıl yok ederim, diye düşünüyorsanız sizin için hazırladığımız rehber ile karşınızdayız.

Kararmış tencereleri temizlemek bazen zorlayıcı olabilir. Ancak aşağıdaki yöntemlerle tencerelerinizi kolayca temizleyebilirsiniz:

pot-554068-960-720.jpg

1. Sirke ve karbonat:

Tencerenin içine bir miktar sirke ve karbonat dökün. Bu karışımı birkaç dakika bekletin ve ardından tencereyi fırça yardımıyla ovalayın. Bu yöntem, tencerenin kararmış yüzeyini temizler ve parlaklık kazandırır.

2. Limon suyu ve tuz:

Tencerenin içine limon suyu ve tuz dökün. Bu karışımı birkaç dakika bekletin ve ardından tencereyi fırça yardımıyla ovalayın. Limon suyu ve tuz, tencerenin kararmış yüzeyindeki lekeleri çıkarır.

3. Bulaşık deterjanı:

Tencereyi sıcak suyla doldurun ve içine bulaşık deterjanı ekleyin. Tencereyi bir süre bekletin ve ardından fırça yardımıyla ovalayın. Bu yöntem, tencerenin içindeki yağ lekelerini çıkarır.

maxresdefault.jpg

4. Kabartma tozu:

Tencerenin içine bir miktar kabartma tozu dökün ve sıcak su ekleyin. Bu karışımı bir süre bekletin ve ardından fırça yardımıyla ovalayın. Kabartma tozu, tencerenin içindeki lekeleri çıkarır ve tencereyi parlak hale getirir.

Unutmayın, tencereleri temizlerken sert bir fırça kullanmaktan kaçının, çünkü bu tencerelerin yüzeyini çizebilir. Ayrıca, tencereleri temizledikten sonra iyice durulamak da önemlidir.

KARARMIŞ TENCERELERİ SAKIN ATMAYIN

Kararmış tencerelerinizi sakın atmayın. Kararmış tencerelerinizi lekelerden kurtarmak mümkündür.

TENCERENİN DİĞER ALANLARI NASIL TEMİZLENİR?

Sabah.com.tr'de tencere temizliğinde işinize yarayacak bir yöntem daha paylaşıldı:

Tencerenin dışarısında ya da ağız kısmında kararmalar mevcut ise onun da çözümü çok kolay. Bikarbonat ile bulaşık deterjanını karıştırıp içerisine macun kıvamına getirmek için birkaç damla su ekleyin. Temizlenmesi gereken bölgelere sürüp bekleyin. 5 dakika içerisinde bir sünger yardımı ile nazik şekilde ovalayın. Yanmış kalıntıların hızla çıktığını göreceksiniz.

Fotoğraflar: USTA FİKİRLER * YOUTUBE -

İlgili Haberler