Emekliye görülmemiş bir zam beklentisi. TARİHİN en yüksek zammı yapılacak nedeni ise

Emekliye görülmemiş bir zam beklentisi. TARİHİN en yüksek zammı yapılacak nedeni ise

Türkiye'de Ocak ayında yapılacak Zam haberine emekli ve memurlar kilitlenmiş durumda . Peki zam ne kadar olacak?

Artan İşsizlik ve alım gücündeki düşüş Türkiye'de emekli maaşıyla geçinmeyi oldukça zor kılıyor. Kira fiyatlarının yüksek oluşu ve enerji fiyatlarına gelen üst üste zamlar maaşı adeta eritiyor.

Market fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyondaki artış emekli maaşlarında yüksek bir zam yapılacağı beklentisini zorunlu kılarken muhalefet kulislerinde çarpıcı bir iddia dolaşıyor.

İddiaya göre Erken Seçimin Türkiye gündeminden düşmediği bir dönemde iktidar çeşitli reformlar yaparak kaybettiği oyları yeniden toplamak adına Ocak ayında yapılacak maaş zammında yüksek bir artış gerçekleştirebilir.

Hem Asgari ücret hem de emekli maaşlarına yapılacak tarihin en yüksek zammıyla düşen oyları artırma gayreti içerisine girebilirler.

Muhalefetteki bir diğer görüş ise bu tezin gerçekleşmeyeceği aksine acı reçete adı altında emeklilere hak ettiğinin daha da altında bir zam yapılacağı düşüncesi hakim.

Artan geçim sıkıntısı da göz önünde bulundurulduğu emekli dernekleri ise  824'lik bir artış istiyor. Nedeni ise Emekli Maaşlarının asgari ücretle eşitlenmesi..

 TÜED yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşının asgari ücret  düzeyinde olmasını istiyor..

Elde edilen verilere göre ise SSK ve Bağkur emeklileri için Ocak ayında gelen zamlarla birlikte maaşlarının 286,25 TL birden artışı düşünülüyor.

Bakalım En düşük orandan mı zam yapılacak yoksa muhalefet kulislerindeki iddialara göre yüksek bir zam mı yapılacak..

Ocak ayına sadece 16 Gün gibi kısa bir süre kaldı..

Her şey o gün netleşmiş olacak..