Emeklinin 2021 Zammında bomba gelişme! Muhalefet düşük olacak diyordu rakam ortaya çıktı

Emeklinin 2021 Zammında bomba gelişme! Muhalefet düşük olacak diyordu rakam ortaya çıktı

Emekli 2021 zamları ile ilgili beklenen oldu. Gelecek olan zamda büyük artış gözlemlendi. Emeklinin yüzünü güldürecek haber. Emekli maaşları için veriler ortaya kondu, zam belli oldu.

Ocak ayında uygulanacak zam için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Son beş ayda yaşanan enflasyon oranlarının açığa çıkmasıyla uzmanlar 2021 yılındaki tahminlerini paylaştı. Emekli maaşlarına yapılacak zammın yüzde 7,02 olması bekleniyor. 2021 yılında ocak ayında gerçekleşecek olan SSK, SGK Bağkur en düşük emekli maaşına yapılacak zam ne kadar olacak?

Beş aylık dönemin verisi ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beş aydaki zam oranı 7,02 oldu. Memur emeklileri ve memurların 5 aylık enflasyon oranına göre puanları ise 3,02 fark eklenmesi kesinleşti.

Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayının enflasyon oranları Ocak 2021’de uygulanacak zammı belirleyecek. Sadece Aralık ayı enflasyonu bekleniyorken beş aylık veri şimdiden %7,02 oranında zammı elde tutuyor. Memurların da enflasyon farkından yararlanacağı artık kesinleşti.  

Açıklanan enflasyon

Beş aylık enflasyon verisi için oranlar ise şu şekilde;

Temmuz TÜFE: yüzde 0,58

Ağustos TÜFE: yüzde 0,86

Eylül TÜFE: yüzde 0,97

Ekim TÜFE: yüzde 2,13

Kasım TÜFE: yüzde 2,30

Toplam : 6,84

Emekliler seyyanen zam talebinde bulundular

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere verilecek lan zammın seyyanen olması gerektiğini savunuyor. Emeklilerin büyük çoğunluğunun başka bir geliri olmadığını hatırlatan Ergün, pandeminin olumsuz etkilerinin de ekonomik olarak emekliyi yorduğunu belirtti.

Olası zam oranları

Ocakta gelen zamlar için ise Ağustos ve Aralık enflasyon verileri kullanılacak. Altı aylık enflasyon oranı zamları belirleyecek. 2000 lira alan emekli maaşına tahminen şu oranda zamlar yapılacak;

Maaşlar; %4.75 oranında artması halinde 95 TL,

%6.25 oranında artması halinde 125 TL,

%6.35 oranında artması halinde ise 127 TL zam yapılacak.

İntibak Zammı ile ilgili

İntibak düzenlemesi yalnızca 2000 yılından önce emekli olmuş olan vatandaşlar için geçerliydi. Bunun 2000’den sonrasında emekli olanlar için de geçerli olması beklenmekte fakat konuyla alakalı resmi bir açıklama gelmedi. İddialar ise intibak zammının maaşlara yansıyacağı yönünde. Eğer talep gerçekleşirse maaşlara 355 lira zam yapılacak.