CHP çatırdıyor gelen son seçim anketi Kılıçdaroğlu'nu terletecek! Bomba sonuçlar var

CHP çatırdıyor gelen son seçim anketi Kılıçdaroğlu'nu terletecek! Bomba sonuçlar var

Türkiye gündeminde uzun bir süredir erken seçim iddiaları yer alıyor ancak erken seçim olsa bile CHP yine kazanamıyor. İttifak oyları ise dibi görmüş durumda. Cumhur ittifakı ise bakın yüzde kaç oya sahip..

Halk seçim bekliyor diyerek çıkışta bulunan ve girdiği 10 seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu üzecek bir anket yayınlandı.

Ankette Muharrem İnce ayrıntı ise herkesi şaşırttı. Son seçim anketine göre Ak parti ve MHP'nin ise hala güçlü olduğu ortaya çıktı.

MHP oylarında büyük bir düşüş gözlemlenirken AK PARTİ oyundaki sabit oran ise dikkat çekiyor. Ancak ankette en dikkat çeken oy oranı CHP'ye ait.

CHP'den son dönemde ayrılıp yeni parti kurması beklenen Muharrem İnce ise ilk kez bir ankette yer aldı. Ankette Muharrem İnce'nin oy oranı da açıklandı.. İşte Ankara gündemini sarsan bomba ankete ilişkin ayrıntılar.

AK PARTİ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, muhalefetin sık sık gündeme getirdiği erken seçim alternatifine "Seçimler 2023'te yapılacak" diyerek kapıları tamamen kapattı.

Buna rağmen Kamuoyu araştırma şirketleri bu kapsamda çalışmalarına hala devam ediyor. ADA Araştırma'nın "Türkiye'nin Nabzı Ocak 2021" anketinden de oldukça çarpıcı sonuçlar çıktı.

CUMHUR İTTİFAKI ZİRVEDE ÇIKTI

Seçimlere ilişkin soruların sorulduğu Ankete katılanlara "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. ADA araştırma tarafından yapılmış olan Anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 48,3 oldu. AK Parti yüzde 38,7 oy alırken MHP'nin oyu yüzde 9,6'da seviyesinde kaldı

CHP'NİN OYLARI İSE HIZLA DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Ankete göre AK Parti'yi yüzde 19,8'la CHP takip etse de ana muhalefet partisinin son zamanlarda yapılan anketlerde ortaya çıkan sonuçlara göre büyük bir düşüş yaşadığı görülüyor. Ankette CHP'yi takip eden İYİ Parti yüzde 11,5 seviyesinde kalırken uzun bir süredir kapatılması gündemde olan HDP ise yüzde 9.5'luk bir oy oranına sahip.

MUHARREM İNCE'NİN PARTİSİ İLK KEZ ANKETLERDE YER ALDI

Anadoluyu karış karış gezen CHP'den ayrılarak başlattığı Memleket Hareketi'ni partileştirme kararı alan Muharrem İnce'nin kuracağı parti ise ilk defa bir ankette kendine yer buldu. ADA araştırma tarafından yapılmış olan seçim anketinde Muharrem İnce'nin  oy oranı yüzde 2,7 oldu.

ADA ARAŞTIRMA TARAFINDAN YAPILAN SON SEÇİM ANKETİNDE SİYASİ PARTİLERİN OY ORANLARI

AK Parti %38,7 alıyor.. 

CHP %19,8 alıyor.. 

İYİ Parti %11,5 alıyor.. 

MHP %9,6 alıyor.. 

HDP %9,5 alıyor.. 

Memleket Hareketi (Muharrem İnce) %2,7 alıyor.. 

DEVA Partisi %2,5 alıyor.. 

Gelecek Partisi %1,8 alıyor.. 

Saadet Partisi %1,2 alıyor.. 

Öte yandan olası bir seçim durumunda Muharrem İnce tarafından kurulacak partinin barajı geçmesi CHP'de ise oy düşüşünün tırmanışa geçmesi bekleniyor. CHP yönetiminden rahatsız olan üç milletvekili de partiden istifa ederek Muharrem İnce ile hareket etme kararı aldılar.

Önümüzdeki günlerde CHP'den başka istifalarda bekleniyor..

Kaynak : HABER7