Beyaz kıyafetlerdeki en inatçı lekeleri bile temizliyor! Tek seferde kesin sonuç

Beyaz kıyafetlerdeki en inatçı lekeleri bile temizliyor! Tek seferde kesin sonuç

Beyaz kıyafetler çabuk kirlenir. Bazen sos bazen kahve lekeleriyle beyaz kıyafetler kirlenir. Beyaz kıyafetlerdeki lekeleri kısa sürede yok etmenizi sağlayacak harika bir temizlik yöntemi bulunuyor.

Beyaz kıyafetlerden yemek lekelerini çıkarmak çok zordur. Çamaşırları üst üste yıkadıkça bu sefer hem kumaşı yıpranır hem de rengi hızlıca solar. Üstüne bir de o leke orda soluk soluk gözümüzün içine bakar. Tonla para verip uğraşmak yerine işinize yarayacak harika tüyolar bulunuyor.

İşte tek seferde beyaz kıyafetlerdeki sarı lekeleri yok etmenizi sağlayacak yöntemler..

Milliyet'te yer alan bir içerikte; Beyaz kıyafetlerde oluşan sarı lekeleri yok eden yöntemler sıralandı.

1. Yöntem

Geniş bir kaba 2 litre kaynamış su dökün. Üzerine 3 limon sıkıp, 1 yemek kaşığı tuz ve 1 çay bardağı çamaşır deterjanı katın. Kıyafetinizi en az yarım saat bekletin ve temiz su ile durulayıp kuruması için asın.

2. Yöntem

Lekeli bölgeye bir yemek kaşığı karbonat dökün. Limonun yarısını karbonat döktüğünüz lekeli bölgenin üzerine kapatın ve 20 dakika bekletin. Sonrasında su ile yıkayın.

towels-569139-960-720.jpg

3. Yöntem

İki tane limonu kesip kaynar su dolu bir kaba atın. Beyaz kıyafetlerinizi bu kaynar suyun içine koyun ve 40 dakika bekletin. Sonrasında çamaşır makinesinde uygun programda yıkayın.


4. Yöntem

Bu yöntem daha hassas kumaşlarda kullanılmalı.

3-4 litre suya 1 çay bardağı çamaşır deterjanı ile 1 çay bardağı hidrojen peroksidi ekleyin. Çamaşırınızı yarım saat bu suda bekleyip sonrasında iyice durulayın.

5. Yöntem

Bu yöntem diğerlerinden daha kuvvetlidir, o yüzden daha zorlu lekelerde tercih edilebilir.

1 çay badağı hidrojen peroksit ile 4 damla amonyağı 1 litre suya ekleyin. Kıyafetinizi 10 dakika bu karışımda bekletin ve sonra iyice durulayın.

6. Yöntem

1 litre sirkeye 2 çay bardağı kadar beyaz sirke ekleyin ve kıyafetinizi bu karışımda en az yarım saat bekletin. Lekeli bölgenin üzerine doğrudan beyaz sirke döküp öyle de karışıma atabilirsiniz.

Yararlanılan kaynaklar: PembeNar Özel - Youtube - Derleme: Uskuphaber.com - Milliyet.com.tr