Bankalara borcu olanlara kötü haber! Borcunuz daha da artışa geçti

Bankalara borcu olanlara kötü haber! Borcunuz daha da artışa geçti

Bankalara borcu olanlara kötü haber geldi. Borçlar daha da yükseldi..

Borcu olan vatandaşları üzecek gelişme yaşandı. Haber3 Adlı internet sitesinin yayınlamış olduğu haberde Bankalara borcu olanlara kötü haber başlığı kullanıldı! İşte Flaş gelişmenin ayrıntıları

Yükselen faizler parası olanları sevindirirken borcu olanları ise üzecek  türden oldu. Kredi çekmek isteyenler yaşanan artışla üzüntüye uğradı.

Basın pek dikkat çekmese de Türkiye ekonomi dünyasında yaşananlar bakın nasıl oldu.. İşte detaylar

Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardından güncellenen faiz oranları bu artış sonrası taşıt kredilerine de yansımış oldu. Yaşanan bu faiz artışı sonrası Faiz oranları bir anda 5 puan artış gösterdi. Bunun üzerine Uzmanlar, bankaların faiz artışını mevduattan önce kredilere yansıttığını duyurdu.


2020 Yılında başlamış olan ve hala devam eden Koronavirüs salgını sürecinde mevduat faizlerinin altında bulunan taşıt kredi faiz oranları, 5 puana yakın artarak yüzde 20 düzeylerinin üzerine çıkmış oldu. Bu kapsamda Ticari kredilerin faizi yüzde 20’yi aşarken, ihtiyaç kredilerinin faizi yüzde 23’ün üzerine çıkış kaydetti...

Gelen son dakika haberinde Merkez Bankasının verileri incelendi buna göre bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 8 Ocak haftasında bir önceki haftaya göre 74 baz puan azalışla yüzde 16,22’ye inmiş oldu. Dolar mevduat faizi 14 baz puan azalışla yüzde 1,53’e ve Euro mevduat faizi 2 baz puan azalışla yüzde 0,76’ya gerilemeye kaydetti.

Kredi faizleri ise tüm bunlar yaşanırken artmaya devam etti

Mevduat faizleri bu kapsamda gerilerken kredi faizlerinde ise artış olduğu görüldü.  TL bazlı ticari kredilerin faiz oranı 8 Ocak haftasında bir önceki haftaya göre 130 baz puan artışla yüzde 20,90’a yükseliş kaydetti. Öte yandan TL bazlı konut kredi faizleri değişmeyerek yüzde 18,61’de kalsa da son haftalarda üst üste düşüşüyle dikkat çeken taşıt kredi faizleri 493 baz puan artışla yüzde 20,37 ve ihtiyaç kredi faizleri 21 baz puan artışla yüzde 23,09’a seviyelerine yükseldi.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Analistler Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ardından, bankaların kredilere uyguladıkları faiz oranının mevduata uyguladıkları faiz oranından hızlı yükseldiğini ifade ettiler..

Kaynak : HABER3