Armut kabuklarını sakın atmayın sakın! O sorun için kaynatıp sadece 1 fincan için...

Armut kabuklarını sakın atmayın sakın! O sorun için kaynatıp sadece 1 fincan için...

Armut kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçin

Armut en sevilen meyvelerden biridir. Birçok kişi armut yedikten sonra kabuklarını çöpe atar. Oysa bu çok büyük bir hata.

Elma kabukları gibi armut kabukları da çok faydalıdır. Peki armut kabuklarının ne gibi faydası olabilir? Armut kabuklarından çay nasıl yapılır?

Habertürk'ün geçtiği habere göre; Armut kabuklarıyla ilgili bilim insanları dikkat çeken bilgileri ortaya çıkardılar.

  • Yapılan araştırmalara göre armut kabuğunun etli kısımlara oranla 3-4 kat daha fazla besleyici ve yararlı madde içerdiği ortaya çıkmıştır.
  • Sindirime İyi Gelir: Kabuğunda bolca lif vardır. Armut kabuğunda bolca lif miktarı bulunmasından dolayı sindirime iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca, mide ve sindirim suları salgılanmasını uyarır. Aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenler.
  • İltihap Önler: Ayrıca armut kabuğunun iltihap önleyici özelliği vardır. Yemeklerin içerisine armut kabuğu ekleyerek vücudunuzun iltihaplanmasını önleyebilir, vücudunuzda bulunan iltihabı söküp atabilirsiniz.
  • Bağışıklık Sistemine Faydalıdır: C vitamininin vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Armut; beyaz kan hücresi üretimini uyarmak için yararlı olan antioksidanlar ve C vitamini açısından zengindir. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Soğuk algınlığı, grip ve diğer hafif hastalıklara iyi geldiği gibi yaraları iyileştirici özelliği de vardır.
  • Kanın Pıhtılaşmasına Engel Olur:İçerisinde bol miktarda K vitamini bulunduran armut; kanın pıhtılaşmasına engel olur. K vitamini genel olarak kanın pıhtılaşmasına engel olan bir vitamindir. Aynı zamanda K vitaminini vücudunuzdaki proteinleri harekete geçirmek için kullanılır.

fruit-1509047-960-720.jpg

ARMUT KABUKLARINDAN ÇAY NASIL YAPILIR?

Haberciniz.biz sitesinde yer alan bir içerikte; Armut kabuğundan yapılan çayın tarifi paylaşıldı

Armut kabuğu çayı için; iki bardak su bir kaba konulur ve bir adet armudun kabuğu soyularak yaklaşık 10-15 dakika kadar yeterince kaynatılır. Tercihinize göre içerisine bir dilim limon, iki adette karanfil veya bir adet tarçın kabuğu da ekleyerek çayınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Armut kabuğu kadar kendi de faydalı.

Peki 1 adet armut neden tüketilmeli? İşte armut yenildiğinde vücudumuza sağlamış olduğu faydalar

  • Sinir sistemini ve bağırsak sağlığını destekleyen armut aynı zamanda da kanama bozukluklarına iyi gelmektedir. Kalp ve damar sağlığına karşı koruyan armudun yüksek tansiyonu da dengelediği bilinmektedir. Uzmanlara göre armut kötü kolesterolü de düşürmektedir. Kabızlığın da ilacının armut olduğu bilinmektedir.

Armut kabuğundan yaptığınız çaydan sadece 1 fincan içebilirsiniz. Armut kabuğundan elde edeceğiniz çayın içine 1 dilim de limonun suyunu sıkın. Böylelikle Armut kabuğu çayınızın faydası çok daha fazla artacaktır.

İlgili Haberler