Sokak Pilavcılarının Tarifiyle Tavuklu Pirinç Pilavı

Sokak Pilavcılarının Tarifiyle Tavuklu Pirinç Pilavı

Eğer tavuklu pilav yapacaksanız Türk mutfağının sevilen bu sokak lezzetinin sırrını öğrenerek yapın. Şimdi tarif sırrını vereceğim

Tavuklu pilav herkesin sevdiği lezzetlerden biridir. Genelde yaparken kıvamını tutturmasını bilmek gerekiyor.

Vereceğim tarif sayesinde sizlerde lezzetli mi lezzetli bir tavuk pilav yapabileceksiniz. Afiyetler olsun

SOFRANIZIN VAZGEÇİLMEZİ: TAVUKLU PİLAV

Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 2 su bardağı ile pirinç
  • 3 yemek kaşığı ile tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı ile tavuk suyu
  • 2 su bardağı ile sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 1 buçuk çay kaşığı ile taze çekilmiş tane karabiber

Tavuklu Pilav Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Pirincin cinsine ve kalitesine göre kullanacağımız tavuk suyu miktarını yarım su bardağı oranında azaltıp veya artırabilirsiniz. Suyunu çekmek üzere pilavı çok fazla karıştırmadan kapağı kapalı bir tencerede ve kısık bir ateşte pişirmeye devam edelim. Tane tane kalması için dinlendirelim ve sonra sıcak sıcak servis edelim. Herkese afiyet olsun!

Tavuklu Pilav Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

Kemikli bir tavuk göğsünün yerine orta boy da bütün tavuğu haşlayarak da tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk etlerini pilav yapımında kullanabilirsiniz. İsteğe göre haşlama suyuna defne yaprağı, havuç ve taze karabiber eklenebilir. Kabuksuz çiğ badem ve haşlanan nohuda pilavınızda yer açabilirsiniz. Didiklenmiş tavuk etlerini pilav ile harmanlayabilir veya sadece yanında da servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!

Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri güzel bir şekilde yıkayalım ve pilavınızı pişirene dek ılık su içinde bekletmeye devam edelim. Tavuğu bir tencereye koyalım ve üzerini geçecek kadar suyu ekledikten sonra iyi bir şekilde haşlanana kadar güzel bir şekilde pişirelim. Daha sonra hafif soğuduktan sonra didikleyelim. Bir pilav tenceresinde tereyağını eritelim ve üstüne pirinçleri ekleyelim ve birkaç dakika kadar kavuralım.

Ardından pirinçlerin üstüne didiklediğimiz tavuk etlerini güzelce ekleyelim. Tavuk suyu ve kaynayan suyu da ekledikten sonra tuzu ve karabiberi de ilave edelim ve hafif hafif güzelce karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatalım ve kısık bir ateşte pişirelim. Pilav pişerken arada bir tahta kaşık yardımı ile yavaş yavaş karıştıralım. Pilav suyunu çektiği zaman ocağı kapatalım ve tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakalım. Pilavımız demlenince sıcak sıcak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!

İlgili Haberler