Sirkeli süs biberi turşusu tarifi ( Sadece  5 dakikada hazır)

Sirkeli süs biberi turşusu tarifi ( Sadece 5 dakikada hazır)

Süs biberinden turşu nasıl yapılır ayrıntılı bir şekilde şimdi sizlerle tarifi paylaşacağız. Türk mutfağına özgü bu turşu tarifini mutlaka deneyin. Turşu severlerin çokça seveceği bir lezzet

Çok pratik turşu tarifleri hep merak edilmiştir. Belki de vereceğimiz bu tarifle çok kolay bir turşu yapabileceksiniz. Bugün sizlerle ister kışın isterseniz yazın sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz çok pratik bir turşu tarifi vereceğiz. Deneyen herkesin tadını çok sevdiği bir turşu oluyor üstelik.

Turşu, yemeklerin yanında oldukça fazla tercih edilen bir yiyecektir. Özellikle acı turşuların yemeklerde iştah açtığı bilinir. Acı yemek, insan vücudu için yararlıdır, örneğin sindirimi hızlandırır.

Turşu için malzemeler;

5 kg süs biberi (tercihen doğal)

2 bardak elma sirkesi

2 bardak hazır su veya kaynatılıp soğutulmuş su

15 veya 20 diş sarımsak

Kaya tuzu

İlk adım olarak süs biberlerinin baş kısmı ayıklanır. Ardından sivri kısmı bıçak yardımı ile çok az kesilir. Ardından 5 kg’lık kavanoza ayıklanmış ve kesilmiş süs biberleri eklenir. Daha sonraki aşama ise sirke ve suyu eklemektir.

Bu aşamada tercihe bağlı olarak bir adet limon da sıkılabilir. Ardından sarımsaklar soyulur ve her biri ikiye bölünerek biberlerin üstüne eklenir.

Bu aşamada sarımsakların daha kolay soyulması adına önceden suda bekletilmeleri faydalı olacaktır. Son olarak 4 yemek kaşığı kaya tuzu turşuya eklenir ve birkaç gün sonra afiyetle tüketilir.

İlgili Haberler