Ustasından Kasap Köfte Tarifi

Ustasından Kasap Köfte Tarifi

Bir türlü köfte harcının kıvamını tutturamayanlar için müjde! Bu orijinal kasap köfte tarifi sayesinde yumuşacık ve kuru olmayan enfes bir köfte yapabilirsiniz. İşte o muazzam kasap köfte tarifi ve yapılışı...

Et sevenler için muhteşem bir lezzet olan kasap köfteyi mutfağınızda hazırlamanız artık mümkün. Üstelik yapılışı oldukça kolay ve lezzeti de tam yerinde. İşte karşınızda lezzeti dillere destan olan hazır kasap köftelerinin pabucunu dama attıracak muhteşeme orijinal köfte tarifi geliyor, buyursunlar.

Orijinal Kasap Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Yarım kilo köftelik dana kıyma (2 kere çekilmiş)
1 kahve fincanı kadar galeta unu
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı kadar soğuk su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kadar tuz
1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber

Kasap Köftesi Nasıl Yapılır?

Derin bir yoğurma kabının içerisine kıymayı alın. 1 adet soğanı rendeleyin ve avucunuza alarak suyunu iyice sıkın. Kalan soğan posasını kıymanın üzerine ilave edin.

Galeta ununu, suyu, baharatları ve zeytinyağını da malzemelere ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Köftelik harcınızı en az 20 dakika kadar yoğurmalısınız.

Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra elinizi hafif bir şekilde ıslatarak köftelik harca şekil verin. Bu işlemin ardından köftelerinizi ister tavada isterseniz de mangalda pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler