Patlattığınız mısırın her bir tanesine kadar patlaması için bu püf noktasını atlamayın İşte tarifi

Patlattığınız mısırın her bir tanesine kadar patlaması için bu püf noktasını atlamayın İşte tarifi

Mısır patlatırken mutlaka sizde bu tarifi deneyin her bir tanesine kadar mısırınız patlayacak!

Mısır patlatmasını herkes çok sever. Kimileri patlatmayı beceremediğinden gider marketten satın alırlar. Mısır patlatmak sanıldığı kadar aslında zor değil.

Vereceğimiz bu tarif sayesinde patlamış mısırınızı kendiniz yapabilecek ve son tanesine kadar mısırlarınızın patladığını göreceksiniz.

Bunun için yapmanız gereken tek şey bu tarifi uygulamak. Film izlerken mutlaka patlamış mısır yaparım. Çocuklarım cips filan isteyince de onlarca cız der hemen patlamış mısır yapıp ondan yemelerini isterim.

hem sağlıklı hem de üstelik hesaplı :))

Mısır son derece bereketli bir yiyecektir.. Gelelim son tanesine kadar patlamış mısır yapmanın püf noktasına...

MALZEMELER

İstediğiniz kadar patlamış mısır..

Tuz

Yağ

TARİFİ

İlk olarak tencereye sıvı yağı isteğe göre tuzu ve baharatları ilave edin... Sıvı yağa ek olarak 1 çorba kaşığı tereyağ da eklerseniz daha bir lezzetli olacak. Mutlaka tahta kaşık yardımıyla bütün mısırların yağ ile bulandığından emin olun.

Mısırlar ocak üzerinde yeteri ısıya gelene kadar karıştırın güzelce.

Yağın kızarma sesi gelince hemen kapatın tencere kapağını... Bir havlu yardımıyla tencereyi ara sıra sağa sola sallayın.. Ocağın ateşini bir süre sonra kısın ve sallamaya devam edin.

PÜF NOKTASI...

Sakın ocağın altını her daim yüksekte bulundurmayın. Bu durum mısırların tamamın yanmasına bile neden olabilir. Kısık ateşle bu işlemleri uygularsanız son tanesine kadar patladığını göreceksiniz..

TAVSİYE :

Dilerseniz tuza ek olarak mısır patlatmadan önce tencerenize  istediğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz ben kimi zaman pulbiber ve karabiber de kullanmaktayım :)

Afiyetler olsun efendim..

İlgili Haberler