Evde Temizlik Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak Sır Yerler ve Camlar Pırıl Pırıl Olur

Evde Temizlik Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak Sır Yerler ve Camlar Pırıl Pırıl Olur

Ev temizliği olmazsa olmazlardan biridir. Eğer evde temizlik yaparken pratik çözümler arıyorsanız bu bilgiler tam size göre. İşte ev temizliğini kolaylaştıracak yöntemler..

Bugün sizler için ev temizliğinizi kolaylaştıracak tüyoları derledik. 

Malum pandemi dönemimde hiç olmadığı kadar hijyene ve temizliği özen gösterir olduk. Öte yandan virüsten korunmak adına hem sağlığımıza hem de mobilyalarımıza zarar verebilecek çok ağır temizlik maddelerini de kullanır olduk. 

Şimdi sizlerle hem inatçı lekeleri yok edebilecek hem de işinizi kolaylaştıracak temizlik tüyolarını paylaşacağız. İşte o bilgiler..

İnatçı Cam Lekeleri İçin..

Tek bir silmeyle çıkmayan inatçı cam lekeleri çıkaramayıp kesinlikle temizlik tellerine başvurup başınıza dert almayın. Bu anlatacağımız yöntemler işini kolaylaştıracak hatta kökünden sökecektir.

İlk olarak elinizde olması gereken iki şey orlonbez ve krem deterjan. Orlonbez üzerine krem deterjan dökerek temizlemeyi deneyin. Bu yöntem kiri söküp atacak hem de camınıza zarar vermeyecektir. Öte yandan camlarınız pırıl pırıl olsun istiyorsanız temizlik suyuna bir miktar tuz ekleyin.

Parkelerinizi Işıl Işıl Yapacak Yöntem

Parkelerinizi korumak amaçlı sade su ile temizlemek mantıklı bir şey olsa da küçük küçük su lekelerinden kaçmak mümkün değil. O yüzden temizlik suyunuzun içerisine bir miktar sirke ekleyebilirsiniz. Hem pırıl pırıl olacak hem de hijyeni sağlamış olacaksınız.

Doğal Yöntemlerle Tuvalet Temizliği

Sirke, hayatımızın bir çok alanında kullandığımız en doğal ürünlerden biridir. Sivilceye deva, temizliği çözüm, salataya lezzet..

İşte tuvalet temizliğinde de sirke mükemmel bir doğal çözüm. Hem kireci yok ediyor hem de pası temizliyor. Özellikle bakterileri yok ediyor. O yüzden mutlaka tuvalet temizliğini yaparken sprey şişesine doldurduğunuz sirkeden faydalanın.. Temizliği yapacağınız bölgeye sirke sıktıktan sonra bir müddet bekleyin ve bol suyla durulayın.

Her Gün Elimizin Değdiği Kapı Temizliği

Kapınızın materyaline doğru bezi tercih edin. Örneğin beyaz kapılar için kuru toz bezi kullanın. Eğer ıslak bez kullanırsanız bu hem lekeyi dağıtacak hem de iz bırakacaktır. Yine aynı şekilde sirkeden faydalanabilirsiniz. Fakat temiz suyun içerisine bir miktar eklemelisiniz. Eğer çelik kapı ise sulandırmadan da kullanabilirsiniz. 

İlgili Haberler