Dondurmalı Soğuk Kahve Affogato Tarifi

Dondurmalı Soğuk Kahve Affogato Tarifi

Kahve toplumumuzda en sevilen şeylerden biridir. Şimdi sizlere ilginç bir kahve tarifi vereceğim Soğuk Kahve Affogato Tarifi

Geçtiğimiz günlerde internette dolaşırken kahve haberleri dikkatimi çekti. insan bir daldı mı çıkamıyor bu internette.

Ulusal Post adlı haber sitesinde ise şaşırtan bir kahve tarifi gördüm. Hemen bir deneyim dedim. Allah razı olsun valla gerçekten tam kıvamında bir tarifmiş :)

Nereden biliyorsun dediniz.. Şuradan biliyorum yan komşum kahveci. O da dünyadaki tüm kahve türlerini bilir. Yaptıktan sonra ona da ikram ettim. Evet aynı tat dedi.. Tarifi sordu gösterdim..

Şimdi sizlerle paylaşmaya karar verdim.. Buyrunuz

Affogato Nasıl Hazırlanır?

Fincan içerisine birkaç top vanilyalı dondurma koyulur. Bu kahvede kullanılan dondurma kesinlikle vanilya ya da sütten üretilmiş olmalıdır. Fincana koyulan dondurmanın üzerine dökmek amacıyla Espresso yapılır. İncecik öğütülmüş olan kahve çekirdekleri ile hazırladığınız Espresso dondurmanın üzerine dökülür. Böylece Affogato sopuk kahveniz emrinize amadedir.

Affogato Soğuk Kahvesinin Sunumu Nasıl Yapılmalıdır?

Dondurmanın üzeri tercihe göre taze krema ya da çikolata sosu ile beraber süslenebilir. Yine tercihe göre dondurma ve espresso farklı fincanlarda servis edilebilir. Bu şekilde kişi kendi Affogato’sunu kendisi hazırlama şansı elde eder. Ya da ikisini ayrı ayrı tüketmek isteyebilir tabii.

Affogato En İyi Neyle Gider?

Affogato’nun yanında bir tatlı daha tüketilmesine gerek yoktur. Affogato ile hafif bir bisküvi tüketilebilir. Affogato, İtalya’da kiş ismindeki ıspanaklı ve sucuklu bir tart ile beraber tüketilir. Sevilen bir likör türü olan ameretto ile de bu kahve tüketilebilir.

İlgili Haberler