Çıtır Çıtır Börek Pişirmenin 8 Püf Noktası

Çıtır Çıtır Börek Pişirmenin 8 Püf Noktası

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan böreği çıtır çıtır yapan şeyleri sizler için derledik. İşte çıtır çıtır börek severlerin kesinlikle bilmesi gerekenler..

Şüphesiz börek sevmeyen yoktur. Tabi herkesin damak zevki farklıdır. Ben çıtır çıtır börek severken, eşim yumuşacık börek sever. Genellikle bir tepsi yerine iki tepsi börek yaparak herkesi mutlu etmeye çalışıyorum. Bugün ise ben gibi çıtır çıtır börek severlere tüyolar vereceğim.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti börek kimi zaman beş çayını renklendirirken yeri gelir bir akşam yemeği bile olur. Bazen kıymalı börek yanına buz gibi bir bardak ayran ile akşam yemeği yeriz bazen de işe giderken atıştırmalık olarak tüketiriz. Börek yapmayı terapi olarak gördüğümden hafta en az bir defa yaparım. Herkesin beğenerek yediği çıtır böreğimde nasıl bir yol izlediğimi sizlerle paylaşacağım. İşte böreği çıtır çıtır yapmanın tüyoları...

Eğer Böreğin Hamurunu Siz Hazırlıyorsanız..

Eğer böreğin hamurunu siz hazırlıyorsanız muhakkak hamurunuza yağ katın ve hamuru her defasında yağlayarak açın. Öte yandan hamurunuzun daha kolay kıvam almasını istiyorsanız yoğururken süt kullanın. Böreğinizi hem çıtır çıtır yapacak hem de daha kolay kıvam almasını sağlayacaktır.

Eğer Böreğinizi Hazır Yufkadan Yapıyorsanız..

Eğer böreğinizi hazır yufkadan yapıyorsanız onu çıtır çıtır yapacak birçok yolu olduğunu söylemeliyim. Tabi en önemlisi içine sürdüğünüz sos.

En pratik olan sos ise su ve sıvıyağ karışımıdır. Her iki malzemeden eşit miktarda alarak yufka katmanlarına eşit miktarda sürün. Bu sos böreğinizi daha gevrek yapacaktır.

Böreğini Çıtır Çıtır Yapacak Diğer Yöntemler

1-Süt; süt ve sıvıyağı eşit miktarda karıştırın. Her bir yufka katına eşit miktarda sürün.

2-Sirke; bir kap içerisine yarım su bardağı sıvıyağ, bir tutam un ve tuz ekleyerek karıştırın. Eklediğiniz un miktarı kadar sirke ekleyin. Ardından boza kıvamı elde edesiye kadar çırpın. Yufka aralarına eşit miktarda sürün.

3-Un ve margarin; erittiğiniz margarini her bir yufkaya sürün. Ardından margarin sürdüğünüz yufkaların üzerine un serpin. Sonra iç harcınızı ekleyin ve böreğinizi çok sıkı olmayacak şekilde sarın.

4-Soda ve yumurta; böreğinizi fırına vermeden önce üzerine yumurta ve yarım bardak soda ile elde ettiğiniz sosu sürün. Bu sos böreğinizi daha gevrek yapacaktır.

5-Buzdolabı; böreğinizi yaptıktan sonra iyice sarıp sarmalayıp buzdolabına koyun. Ardından buz tutmuş böreğinizi çözülmeden fırına atın. Bu yöntem de böreğinizi çıtır çıtır yapacaktır.

İlgili Haberler