Yumuşacık Böreğin Püf Noktası ve Tarifi

Yumuşacık Böreğin Püf Noktası ve Tarifi

Börek, Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Bazılarımız çıtır börek sevmez. Peki yumuşak börek yapmak için ne yapmamız gerekiyor? İşte yumuşak börek yapmanız için bilmeniz gerekenler..

Börekleri genelde ben çıtır severim ancak eşim açıkçası yumuşak seviyor. Bu yüzden ben çocuklarım ve kendime çıtır börek yaparken ona yumuşak börek yaparım. Misafirlerim gelince de yine aynısını yapıyorum hem yumuşak börek hem de çıtır börek yapıyorum.

Baktım onlar da merak ediyor. Börek nasıl yumuşak olur diye. Bende sadece komşularımla değil sizlerle de paylaşmaya karar verdim. İşte yumuşacık börek yapmanın püf noktaları..

Üzerine süreceğiniz bir çok sos böreğinizi yumuşacık yapabilir. Ama daha da önemlisi kullanacağınız malzemelerin tazeliği ve oda sıcaklığında olmasıdır. Eğer börek yaparken kullandığınız malzemelerden birisi bile bayat olursa böreğinizin tadı bozulacaktır.

Böreği Yumuşak Yapan Sos

Böreğinizi normal bir şekilde yaptıktan sonra üzerine süreceğiniz bu soslar böreğinizi yumuşacık yapacaktır. İşte böreğinizin yumuşacık olmasını sağlayacak sos tarifleri..

1-Malzemeler; 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Bu iki malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra böreğinizin üzerine eşit miktarda sürün.

2-Malzemeler; 1 şişe soda

Bir şişe sodayı böreğinizin üzerine dökün. Yaklaşık 4 saat dinlendirdikten sonra fırına sürün.

Börek Yaparken Bunlara Dikkat Edin

-En çok dikkat edilmesi gerekenlerin başında kullanılacak malzemelerin tazeliğidir. Eğer yufkanız veya sütünüz taze değilse böreğin tadı değişecektir. Öte yandan malzemeler her zaman oda sıcaklığında olmalıdır.

-Eğer yukarıda bahsettiğimiz karışımlardan sürerseniz böreğiniz daha yumuşak olacaktır.

-Böreğinizi fırına koymadan önce mutlaka fırınınızı ısıtın. En az 15-20 dakika önceden fırınınızı tarifte verilen dereceye ayarlayın.

Börek Piştikten Sonra Ne Yapılmalı?

İlk olarak hemen fırından çıkartmayın. Ani hava değişimi böreğinizin yapısını bozabilir. Böreğiniz piştikten yaklaşık 15-20 dakika sonra fırından çıkartabilirsin. Arından üzerini nemli bir bez ile sıkıca kapatın.

Böreğinizi de bilhassa dilimledikten sonra iyi muhafaza edin. Aksi takdirde kuruyabilir.

İlgili Haberler