Kaşarlı Rulo Ekmek Tarifi

Kaşarlı Rulo Ekmek Tarifi

Türk mutfağının eşsiz lezzeti olan rulo ekmek - Sahurda genelde bir şeyler pişirirken dikkat ederim sahurda pişirdiğim en güzel şeylerin başında zeytinyağlı ve kaşarlı rulo ekmektir . Peki nasıl yapılır?

Sahurda pişirmiş olduğum eşsiz bir ekmek tarifiyle karşınızdayım. Üstelik zeytinyağlı ve kaşarlı bu ekmek.

Son derece doyurucu olan bu ekmeği ister sahurda ister iftarda rahatlıkla tüketebilirsin. Şimdiden afiyetler olsun:

ZEYTİNYAĞLI VE KAŞARLI RULO EKMEK

Zeytinli ve Kaşarlı Rulo Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Neler?

Ekmek için malzemeler:

  • 1 su bardağı ile ılık süt
  • 100 ml. krema
  • 1 paket instant maya
  • 1 tane orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 1 tatlı kaşığı ile toz şeker
  • 4 su bardağı ile un

Arası için malzemeler:

  • 1 küçük boy kase zeytin ezmesi
  • 1 kase dolusu kaşar peyniri

Üzerine sürmek için malzemeler:

  • 3-4 yemek kaşığı ile süt

Zeytinli ve Kaşarlı Rulo Ekmek Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Bardak ölçüm 200 ml’dir. Hamurumuz kabarmadan pişirmeyelim. Afiyet olsun!

Zeytinli ve Kaşarlı Rulo Ekmek Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

Hamuru kabartma aşamalarına çok özen gösterelim ve üzerini iyi bir şekilde kızarana kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun!

Zeytinli ve Kaşarlı Rulo Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle sütü, mayayı ve şekeri karıştırma kabımıza alalım. Aktifleşmesi için 5-10 dakika kadar bekletelim. Üstüne diğer malzemeleri ilave edelim. Unu az az ekleyerek yumuşakça bir hamur hazırlayalım. Üstüne streç film geçirerek yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için bekletelim. Mayalandıktan sonra tezgaha dökelim. 1-2 defa yoğuralım ve toparlayalım. 5 eşit parçaya bölelim ve bezeleri hazırlayalım. Üstünü örtelim ve yaklaşık 10 dakika kadar bir kenar da dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra elimizle bastırarak açalım. Daha sonra merdane yardımı ile uzunlamasına olacak bir şekilde açalım. Bir kesme aparatı ile çok ince şeritli olacak bir şekilde keselim. (hamur kazıcı ya da bıçak) Arasına istediğimiz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Ben zeytin ezmesi ile kaşar kullandım. Hamurun kenarlarından katlayarak rulo bir şekilde saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine (20 cm) kenarları yağlanmış çember kalıbından alalım. Rulo halinde sardığımız hamurları kalıbımızın içine yerleştirelim. Bütün bezeleri bu şekilde saralım ve sonra üstünü örtelim yarım saat kadar dinlendirelim. Ardından üstüne süt sürerek 200 derecelik fırında üstü iyi bir şekilde kızarana dek pişirelim. Pişmesi yaklaşık 30 dakika kadar sürdü. Sevdiklerinizle sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!

İlgili Haberler