Karnabahar Köftesi Tarifi

Karnabahar Köftesi Tarifi

Malum et çok pahalı. Kıymanın yanına yanaşılmıyor. Sizlere en az et köftesi kadar lezzetli bir tarif vereceğiz.

Pilav yanına kuşkusuz köfte en iyi giden yiyeceklerdendir ancak kıymanın yanına yaklaşılmıyor bu yüzden ya tavuk köftesi yiyoruz ya da başka tarifler deniyoruz.

Şimdi sizlere karnabahar köftesi tarifi vereceğiz. Bu tarifle eşsiz bir köfte yapabileceksiniz. Ben çocuklarınızın bu tarifi çok beğeneceğini düşünüyorum.

İster pilav yanına ister çorba salata yanına servis edin her türlü lezzetli bir yemek oluyor. Yapılışı son derece kolay olan karnabahar köftesi ayrıca şifa deposu bir yemektir. Kıyma çok pahalı olduğu için karnabahar sayesinde çok daha fazla köfte çıkarabiliyorum. Yoksa 200 gram köfteden çıkacak köfteyle ancak iki kişi karnını doyurabilir ama bu tarifle doyurucu bir akşam yemeği çıkarabiliyorum.. İşte Kusursuz ve tüm püf noktasıyla tarifimiz

Karnabahar köftesi tarifi..

Gerekli malzemeler Malzemeler
► İsteğe göre Yarım karnabahar
► 1 Tane iri üzeri temizlenmiş havuç
► 3 Kahve fincanı kadar bulgur
► 200 Gr kadar kıyma
► 2 adet orta boy Yumurta
► 4-5 kaşık kadar un
► Yarım demet kadar dereotu
► Tuz karabiber ve pul biber

Karnabahar Köftesi Tarifi:

Karnabaharı ve havucu doğradıktan sonra tencereye katarak az suda güzelce haşlayalım. Hemen Ardından sebzeleri soğutmadan doğrayıcıya katıp içine bulguru ekleyip doğrayıcıdan bir güzel geçirelim.
Diğer malzemeleri de bu karışıma ekleyerek iyice yoğuralım ve hazırladığımız harcı 10 dakika kadar dinlendirmeye bırakalım.
Daha sonra elimizi hafif bir şekilde ıslatarak yassı köfteler hazırlayalım. Sıvıyağını tavaya katıp iyice kızdıralım. Kızgın yağda köfteleri iyice pişene dek kızartalım. Yanında yeşil salata ile hemen servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun..

İlgili Haberler