Bugün İftara Pratik Tatlı Arayanlara En Kolay Tatlı Tarifi İncir Tatlısı ve Püf Noktası

Bugün İftara Pratik Tatlı Arayanlara En Kolay Tatlı Tarifi İncir Tatlısı ve Püf Noktası

Tatlı iftar sofralarında Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Baklava kadar lezzetli Şimdi sizlere pratik bir tatlı tarifi vereceğiz. İncir tatlısı

İncir Tatlısı tatlı çeşitleri arasında en kolay olanıdır. Yapılışı çok kolay olduğundan genelde bunu tercih ediyorum.

İftar sonrası tatlı canımız çekince uğraşmamak adına bu tatlıdan yapıyorum. Üstelik oldukça da lezzetli. Baklava kadar iyi diyebilirim. Tarifi uzatmadan sizlerle paylaşmak istiyorum:

İNCİR TATLISI

İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 18 tane kuru incir
  • 1,5 yemek kaşığı ile tereyağı
  • 1,5 su bardağı ile su
  • 9 tane bütün ceviz

Üzeri için Malzemeler:

  • 75 gr kaymak

İncir Tatlısı Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

İncir tatlısını incirlerin iç kısmını hazırladığımız cevizli harçla doldurup dolma şeklinde de pişirebilirsiniz. Böylece incir çekirdekleri olabildiğince az dağılır.

İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle incirleri bir kaseye alalım ve üstlerine geçecek kadar sıcak suyla dolduralım ve 15 dakika kadar yumuşamasını bekletelim.  Yumuşamış incirlerin saplarını keselim ve ortasına parmağınız ile hafif bastırdıktan sonra tencereye dizelim. Ortalarına yarım kırdığımız cevizleri oturtalım. Üstlerine önce toz şekerini gezdirelim ve suyunu gezdirelim. Ocağın altını açalım ve tencerenin kapağını açalım ve pişmeye bırakalım. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra şerbet koyulaşınca ocağınızın altını kapatalım ve incirleri servis tabağına alalım. Üstlerine erittiğimiz tereyağını gezdirelim. Kaymak veya Antep fıstığıyla süsleyerek servis edelim. ılık veya soğuk servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun!

İlgili Haberler