Kusursuz Bir Makyaj Yapmanın Sırları! Makyaj Yapmadan Önce Cilde ne Sürülmelidir?

Kusursuz Bir Makyaj Yapmanın Sırları! Makyaj Yapmadan Önce Cilde ne Sürülmelidir?

Güzelliğine önem veren kadınlar mutlaka makyaj yaparlar. Makyaj yapmanın sırlarını araştırırlar. Peki kusursuz bir makyaj için makyaja hazırlık nasıl olmalıdır?

Cilde kusursuz, parlak ve pürüzsüz bir makyaj yapmak istiyorsanız eğer öncesinde mutlaka bir bakım yapmanız şarttır. Güzellik uzmanları yapılan makyajın cilde tam oturması için mutlaka bakımlar yapmalısınız. Peki bu bakım da neler yer alıyor? Detaylar burada!

Dudağa uygulayacağınız bir nemlendirici ya da makyaj öncesi süreceğiniz kreme dikkat etmek gibi ufak detaylar, gün boyu muhteşem adeta pürüzsüz cilde sahip olmanızı sağlar. Aslında sağlıklı görünen cilt sandığınız kadar uzak değil. Az ürün ile genç, canlı ve lekesiz bir görünüme kavuşmak isteyenlere özen makyajdan önce mutlaka uygulaması gerekenleri sizlere adım adım listeledik.

DUDAKLARIN PÜRÜZSÜZ OLMASI ŞART!

Dudaklarınızı pürüzsüz aynı zamanda rujun parça parça durmaması için mutlaka peeling tarzında bakım yapmalısınız. Ardından nemlendirici uygulamalısınız. En kolay yöntemse diş fırçası ile fırçalamak olabilir.

CİLDİNİZİN YUMUŞAMASINI SAĞLAYIN!

Özellikle soğuk kış ayında cilt rüzgarın da etkisi ile kuruyup makyajın kalıntılı görünmesine sebep olur. Bu sebeple makyajdan saatlerce önce peel of formüllü, ferahlatıcı, yumuşatıcı özellikli bir ürün ile cildinizin dokusunun yenilenmesini sağlayın. Bu makyajın cildinizde homojen şekilde kalmasını da sağlar.

CİLT MASAJINI ATLAMAYIN!

Ciltteki şişlik, ödem gibi problemler varsa yapacağınızı kontür yüzünüze tam oturmayacaktır. Yüz hatlarını belirginleştiren, fazla ödemi uzaklaştıran masaj aletleri ile cildinizi makyaja hazırlayabilirsiniz.

NEMLENDİRİCİNİN İÇERİĞİNİ KONTROL EDİN!

Makyaj yapmadan önce veya klasik olarak kullandığımız cilt bakım rutinlerinizden bir tanesi haline gelen nemlendiriciyi seçerken içinde yer alan maddeleri mutlaka kontrol etmelisiniz. Bazı maddeler makyajınızın ciltte bütünleşmesini ürünlerin homojen şekilde dağılmasını engelleyebilir.

GÖZ ALTI BAKIMI YAPIN!

Bir gün önceden uykusuz ve yorgun olmanız göz altlarınızda koyu halkalara ya da lekelere sebep olabilir. Makyaja başlamadan 30 dakika öncesinde soğutucu, ferahlatıcı özellikli, şişkinliği gideren eye- patch’ler ile göz altlarınıza ekstra bakım yapmalısınız. Göz altlarınızdaki şişkinliği azaltın, göz çevrenizi gerginleştirin, morlukların önüne geçip concealerınızdan daha aydınlık sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

Bu adımları tek tek uyguladığınız takdir de yaptığınız makyaj pürüzsüz, parlak ve kusursuz olacaktır.

İlgili Haberler